Tomáš Batiz Správy

Skvelý tip pre rodiny s deťmi: Spoznajte Liptov cez tajomnú mapu pokladov

Tajomné mapy a zvlášť tie s pokladmi, lákajú nielen deti, ale minimálne aj tatkov, odchovaných na vernovkách. Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Skvelý tip pre rodiny s deťmi: Spoznajte Liptov cez tajomnú mapu pokladov
Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníci Liptova sa môžu opäť po roku zapojiť do súťažno-zábavného projektu Poklady na Liptove. Tretie pokračovanie pripravila Oblastná organizácia Cestovného ruchu Región Liptov. Návštevníkom ponúka najkrajšie miesta regiónu.

Rodinná hra za poznaním a objavovaním pokladov regiónu odštartovala v polovici júna a do truhličiek budú turisti nazerať do konca septembra. „Ak nájdu aspoň tri z 38 pokladov, nakreslia do mapy pokladov aspoň tri symboly, automaticky získajú poklad v podobe mešteka s darčekmi,“ vysvetlila riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková. Projekt Poklady na Liptove podľa nej zábavnou formou učí deti aj počas prázdnin.

Cieľom projektu je predstaviť región so všetkými klenotmi, ktorými sú hory, termálne pramene, salaše, história a tradície. „Liptov počas leta patrí najmä rodinám, preto je tomu prispôsobená aj naša ponuka. Región približujeme zároveň aj ako moderný a dynamický. Práve preto sme rodinnú hru Poklady na Liptove rozšírili o on-line hru. Ak sa rodiny pochvália na internete so svojimi pokladmi, tak hrajú aj o rôzne hodnotné ceny,“ doplnil predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.

Pri hľadaní pokladov rodičia ocenia aj Liptov Region Card, vďaka ktorej sú vstupy na mnohé atrakcie výhodnejšie a s kartou už netreba riešiť ani horské poistenie. „Od letnej sezóny majú všetci klienti s liptovskou kartou zliav s nabitým pobytovým balíkom od dvoch nocí horské poistenie počas pobytu bezplatne,“ dodala Bartková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM