Tomáš Batiz Vodný slalom

Skvelý úspech Slafkovského: Striebro na svetovom pohári!

V rámci 4. kola Svetového pohára vo vodnom slalome v Taliansku sa darilo Mikulášanovi Alexandrovi Slafkovskému.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech Slafkovského: Striebro na svetovom pohári!
Zdroj: TASR

Vo 4. kole Svetového pohára slalomárov na divokej vode pribudli v nedeľu v talianskom stredisku Ivrea po sobotnom víťazstve Škantárovcov v debloch ďalšie medailové umiestenia. V kategórii singlistov skončil Alexander Slafkovský druhý (+0,87) a Matej Beňuš tretí (+3,07). S výrazným náskokom zvíťazil Nemec Sideris Tasiadis.

Vo finále s trojicou slovenských singlistov sa očakával viacnásobný útok na medailové posty. Slafkovský skončil v semifinále druhý (94,42), Beňuš tretí 95,97, Martikán šiesty s jedným ťukom (97,06). Predposledná 21. bránka u Martikána vo finále spôsobila, že mu naskočila dvojsekundová penalizácia a pri jeho veľmi dobrej jazde dosť mrzela.

„Už keď som vchádzal do dvanástej bránky, vedel som, že z toho môže byť ‚prúser‘ a zachráni ma len zázračný záber. Stále som mal tyčku pred očami, čiže som si bol istý, že som sa jej nedotkol. Zároveň som však vedel, že som dal rozhodcom možnosť špekulovať. V cieli ma prekvapila časová strata, keďže som si bol istý, že dvojsekundový trest som si ustrážil. Napokon mi aj rozhodcovia uznali čistý prejazd a hneď mám pekný deň. S blížiacimi sa majstrovstvami sveta mi forma nenápadne stúpa, čo ma veľmi teší,“ povedal Slafkovský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM