Slávka Kellová Rôzne

Slafkovský sa vzdá mandátu

Staro-nový primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský sa vzdá poslaneckého mandátu v parlamente. Naplní tak sľub, ktorý avizoval pred voľbami.

"Súčasťou našej dohody je, že po prípadnom zvolení za primátora nebudem pokračovať vo výkone mandátu poslanca NR SR. Chcem sa plne sústrediť na prácu v prospech mesta Liptovský Mikuláš s prioritami rozvoja cestovného ruchu a stredného i malého podnikania,“ uviedol pre TASR nový primátor už koncom júla tohto roka po oficiálnej prezentácii novovzniknutej miestnej koalície SDKÚ-DS, SaS, KDH a jej spoločného postupu v blížiacich sa komunálnych voľbách.

V tom čase tiež predniesol podstatu projektu Lepší Mikuláš, ktorý je základom koaličnej zmluvy a pripravovaného volebného programu. „Vznikol ako priestor spolupráce ľudí, ktorí chcú Liptovský Mikuláš dostať do pozície, že bude naozaj mestom pre všetkých. Iba transparentnosť a otvorenosť prinesie zlepšenie spoločenskej atmosféry tak, aby sa občania nedelili podľa politických tričiek a verejne vyslovených názorov a následkom toho sa im zatvárali dvere,“ zdôraznil.

Nový primátor Liptovského Mikuláša odovzdá mandátu poslanca NR SR na februárovej schôdzi. Nahradiť by ho mal bývalý primátor Žiliny Ivan Harman.

Ako sa budú napĺňať ďalšie predvolebné sľuby ukážu nasledujúce štyri roky.

TASR, skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM