Tomáš Batiz Správy

Sledujte tie kočky: Finálová trinástka MISS Liptov na FOTKÁCH!

Liptov v sebe ukrýva veľa ženskej krásy. O tom zrejme netreba žiadneho Liptáka presviedčať. Ak by ale predsa len vznikli náhodou pochybností, pozrite si tieto fotky :)

Ilustračný obrázok k článku Sledujte tie kočky: Finálová trinástka MISS Liptov na FOTKÁCH!
13
Galéria
Zdroj: Miss Liptov

Oblasť Liptova je bohatá na kultúrne pamiatky, vyznačuje sa krásnou prírodou, svojráznou ľudovou architektúrou a folklórom. Okrem krásy nášho regiónu sa v mestečkách a dedinkách ukrýva ešte niečo iné. Je to ženská krása. „Chceme túto krásu objaviť a vyzdvihnúť. Miss Liptov bude tradičnou súťažou krásy v netradičnom šate. Spojíme krásu ženy s krásou nášho regiónu,“ informuje Milan Surový, organizátor podujatia Miss Liptov 2017.

V znamení zvykov a tradícii

Hlavnou myšlienkou súťaže je predovšetkým spoznať víťazku. Organizátori však nezabudli ani na liptovské tradície, s ktorými sa celá súťaž bude spájať. „Súťažou priblížime zvyky, remeslá, naše ľudové tradície a folklór inou formou. Finále Miss Liptov chceme zaradiť medzi najprestížnejšie kultúrno-spoločenské podujatia v regióne,“ doplnil Surový.

Folklórne prvky

V súčasnosti sa čoraz častejšie objavuje trend využívania folklórnych prvkov a motívov v modernej tvorbe. Množstvo mladých umelcov a dizajnérov vytvorilo krásne šaty, šperky, topánky, či iné produkty s využitím takýchto motívov. „Chceme dať tvorcom šancu odprezentovať ich produkty a tak ešte viac vyzdvihnúť bohatstvo nášho regiónu,“ dodal.

Súťaž má aj benefičný charakter. Prostredníctvom Miss Liptov 2017 sa podporia osoby so zdravotným postihnutím.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM