Slávka Kellová Krimi

Slovák neprežil 150-metrový pád v Západných Tatrách

Chatár zo Žiarskej chaty v Západných Tatrách požiadal v stredu, 1. júna, večer o pomoc Horskú záchrannú službu pre 31-ročného slovenského turistu.

Turista bol na chate ubytovaný a zo svojej túry na Plačlivé a Ostrý Roháč sa nevrátil včas, tak ako to zaznamenal do vychádzkovej knihy. Horskí záchranári ho našli mŕtveho.

Z Horskej záchrannej služby informovali, že počas nočnej pátracej akcie, ktorá prebiehala za veľmi zlých poveternostných podmienok, v silnom daždi a hmle, bolo nasadených 23 záchranárov z Oblastného strediska HZS Západné Tatry, z ktorých bolo 11 profesionálnych záchranárov. Počas pátracej akcie sa na hrebeni najprv našiel batoh a po ďalšom, asi hodinovom prehľadávaní okolia, objavili záchranári na severnej strane Západných Tatier aj hľadaného Slováka, avšak bez známok života.

Podľa HZS musel padať približne 150 metrov. K tejto skutočnosti mohla prispieť aj silná búrka, ktorú zaznamenali na tomto území v obedňajších hodinách. Záchranári HZS mŕtveho muža zabalili a pomocou lana spustili po snehovom poli asi 350 metrov. Následne ho na nosidlách zniesli dolu Smutnou dolinou na Zverovku, kde ho odovzdali príslušníkom Policajného zboru z Tvrdošína.

HZS upozorňuje turistov, že je veľmi dôležité pri odchode na túru zapísať sa do vychádzkovej knihy na chate, najmä, keď sa na ňu vyberú sami. Svedčí o tom aj táto udalosť.

zdroj, foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM