Pavol Tomčík Futbal

Slovnaft Cup 2. kolo: Mikulášania cestujú do Banskej Bystrice

V sídle Slovenského futbalového zväzu v Bratislave sa uskutočnilo žrebovanie dvojíc 2. kola slovenského pohára vo futbale, tzv. Slovnaft Cupu. V hre je stále i druholigový Liptovský Mikuláš. Cesta do ďalšieho kola vedie pre tento tím cez Corgoň ligovú Banskú Bystricu.

Ilustračný obrázok k článku Slovnaft Cup 2. kolo: Mikulášania cestujú do Banskej Bystrice
Zdroj: Dnes24.sk

Tím trénera Jozefa Škrlíka v prvom kole síce s ťažkosťami, ale prekonal prekážku v podobe Kalinova (0:0 v riadnom hracom čase, 4:2 na penalty, pozn. autora). Do 2. kola okrem Liptákov postúpilo ďalších 19 tímov. Dvadsiatku úspešných z prvého kola však tentoraz doplnilo aj 12 účastníkov z Corgoň ligy. Tímy boli prerozdelené na dve skupiny – východ a západ.

Vedenie MFK Tatran Liptovský Mikuláš si pred žrebom želalo zástupcu z elitnej slovenskej spoločnosti. Tento cieľ síce mikulášskemu MFK vyšiel, ale nepríjemným zistením bol fakt, že Corgoň ligista z Banskej Bystrice nepricestuje na futbalový štadión do Okoličného, ale naopak, Liptovský Mikuláš musí absolvovať výjazd na banskobystrické Štiavničky.

Súboje o postup do 3. kola sa uskutočnia 27., resp. 28. augusta. Hrať sa bude opäť na jeden zápas. V prípade remízy v riadnom hracom čase prídu na rad povestné penalty. Druhý zástupca z Liptova, celok MFK Ružomberok sa o postup do ďalšieho kola stretne s Podbrezovou. I v tomto prípade je však liptovský tím evidovaný, ako hosťujúci celok.

Jozef Škrlík (tréner Liptovského Mikuláša): „Je to ťažký súper, ktorý je pre mojich chalanov motiváciou. Akurát nechápem ten žreb, prečo hráme v Banskej Bystrici a nie doma. Kompetentní hovoria o motivácii pre divákov z nižších líg vidieť prvoligové mužstvá naživo, ale my hráme von. Ostatné corgoň ligové tímy pritom cestujú k súperom. Pre náš tím sú to však ďalšie skúsenosti, takže z tohto pohľadu je to v poriadku.“

Ilustračné foto zo súboja LM-BB: SITA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM