Futbal

Slovnaft Cup: Mikulášski futbalisti poľahky postúpili do 3. kola pohára

Zvyšnými stretnutiami 2. kola pokračoval v stredu futbalový Slovnaft Cup. Liptovský Mikuláš sa predstavil na ihrisku Družstevníka Veľký Horeš.

Ilustračný obrázok k článku Slovnaft Cup: Mikulášski futbalisti poľahky postúpili do 3. kola pohára
Zdroj: Dnes24.sk

Zatiaľ čo v prvom kole národného pohára futbalové tímy Fortuna ligy a druhej ligy mali voľný žreb, v tom druhom už do bojov o postup do ďalšieho kola pohára zasiahli. Žreb Liptovskému Mikulášu prisúdil štvrtoligový celok z okresu Trebišov – Družstevník Veľký Horeš. Aktuálne druhé mužstvo štvrtej ligy Východoslovenského futbalového zväzu skupiny juh podľa očakávania na Liptákov nestačilo.

Pred peknou návštevou (650 divákov) išli zverenci trénera Karola Praženicu už v 4. minúte do vedenia. Na 1:0 dával Peter Hoferica. Ďalšie góly MFK Tatran prišli v 14. resp. 19. minúte. Po presných zásahoch Jánošíka a Kostúrika bolo na východe vymaľované – 0:3. Rozbehnutí Liptáci pokračovali v gólovej potencii aj v druhom polčase.

Na hrozivých 0:4 pol hodinu pred koncom zvýšil svojim druhým gólom v stretnutí Ján Kostúrik. Ani to však nebolo z pohľadu druholigistu z Liptovského Mikuláša všetko, v 71. minúte striedajúci Mózer zvýšil na 5:0 z pohľadu hostí. V závere sa však predsa len dočkal aj domáci fanúšik. Dušan Sninský, hráč s bohatými skúsenosťami z našej najvyššej, ale i českej či poľskej ligy v 84. minúte upravil na konečných 1:5.

Liptovský Mikuláš tak po stredajšej vysokej výhre nakukne aj do tretieho kola Slovnaft Cupu, ktoré sa odohrá začiatkom septembra. Mužstvo Karola Praženicu odštartovalo súťažný ročník 2014/15 dvomi prehrami v rade (v Michalovciach 0:1 a doma s Trebišovom 1:2), ostatnú sobotu však vyhralo v Košiciach s béčkom fortunaligového MFK 2:0 a teraz si teda pripísalo druhú výhru v jednom slede.

Do tretice všetko dobré by mohlo platiť už túto sobotu 16. augusta, keď Mikulášania o 16:00 hod. na svojom trávniku v Okoličnom privítajú v rámci štvrtého kola Doxxbet ligy skupiny východ Lokomotívu Košice.

Družstevník Veľký Horeš – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:5 (0:3)
Góly: 84. Sninský – 19. a 62. Kostúrik, 4. Hoferica, 14. Jánošík, 71. Mózer
Žlté karty: bez kariet
Rozhodovali: Zvolánek – Baksay, Bednár
Divákov: 650
Zostava MFK Tatran: Bréda – Kubena (41. Čekan), Kucharčík, Papaj, Jánošík, Válovčan, Kostúrik (62. Chomistek), Lišivka, Hoferica, Pastva, Kurák (54. Mózer)

Autor článku: Pavol Tomčík
Ilustračné foto: Štefan Madaras

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM