Tomáš Batiz Šport

Smola Vlhovej na majstrovstvách sveta: Medaila jej ušla len o pár stotín

Liptáčka Petra Vlhová skončila na majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku na štvrtom mieste. Medaila jej ušla len o pár stotín.

Ilustračný obrázok k článku Smola Vlhovej na majstrovstvách sveta: Medaila jej ušla len o pár stotín
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v sobotňajšom slalome na 44. MS vo švajčiarskom St. Moritzi na štvrtom mieste, zlato suverénne obhájila favorizovaná Američanka Mikaela Shiffrinová. Veronika Velez-Zuzulová nezískala vytúženú individuálnu medailu, ako tretia najrýchlejšia pretekárka po 1. kole vypadla v druhej jazde. Druhé miesto obsadila s veľkým odstupom 1,64 sekundy domáca Wendy Holdenerová, bronz brala Švédka Frida Hansdotterová (+1,75).

Zuzulová bola po prvom kole so tratou 59 stotín tretia, vyjadrila s ním spokojnosť a išla sa sústrediť na druhú jazdu. V nej ale urobila už v hornej časti chybu a vypadla. Jej mladšia krajanka Vlhová útočila zo štvrtej pozície po 1. kole (strata 76 stotín). V strednej prudkej pasáži trochu zaváhala, ale dokázala sa s tým dobre vyrovnať. V záverečných metroch však opäť stratila a zaradila sa za Hansdotterovú. Na medailu je chýbalo 14 stotín.

„Mala som pocit, že robím chyby na každej časti trate, a že v cieli budem mať jasnú stratu. Ale najhoršie som išla tú poslednú časť, tam som bola pomalá, nevedela som sa chytiť. Škoda. A keď som v cieli videla, že som druhá, tak som skoro skolabovala. Teraz keď si to premietnem, tak je to výsledok, ktorý aj mrzí, lebo to bolo kúsok od medaily,“ povedala 21-ročná Vlhová.

Z vyše 90 štartujúcich žien postúpili do 60-členného 2. kola aj ďalšie dve Slovenky, ktoré si vybojovali účasť v súťaži v kvalifikácii. Tereza Jančová skončila napokon na 43. mieste, jej krajanka Klaudia Nemcová hneď za ňou na 44. pozícii.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM