Slávka Kellová Rôzne

Smrečianka opäť čistejšia

Žiaci základných škôl, dobrovoľníci a Verejnoprospešné služby v Liptovskom Mikuláši sa dnes vlastnými rukami zapojili do celoslovenskej kampane „Vyčistime si Slovensko“. Koryto aj brehy vodného toku Smrečianka na sídlisku Podbreziny čistili od nepotr

Do 3. ročníka čistenia Smrečianky sa v tomto roku zapojilo 160 žiakov z 11 tried piatych až deviatych ročníkov zo ZŠ Janka Kráľa a Okoličné. Pomôcť prišlo tiež desať členov Slovenského rybárskeho zväzu, ktorý deťom pomáhal vyberať nepotrebné predmety priamo z koryta Smrečianky. Plasty, pneumatiky, sklo a igelit spoločne vytvorili viac než 1 000 kilogramov odpadu. „Oproti minulému roku toho bolo menej asi o 1/3, ale pripisujem to tiež veľkej vode, ktorá stiahla odpad so sebou,“ hovorí riaditeľ ZŠ Janka Kráľa Július Lichardus. Pri čistení pomáhalo tiež občianske združenie Tatry. „Pekne sme to tak vyčistili, aspoň budú brehy čisté na nadchádzajúce sviatky,“ hovorí Rudolf Pado, predseda združenia.

Účastníci akcie takto reagovali na výzvu Ministerstva životného prostredia SR „Vyčistime si Slovensko“ a celosvetový Deň Zeme, ktorý je každoročne venovaný Zemi 22. apríla.

Súvisiaci článok: http://www.mikulas24.sk/news.php?…

foto: OZ Tatry

den_zeme:smrecianka
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM