Tomáš Batiz Hokej Hokej

Smútok Mikulášanov: Doma podľahli Spišiakom 1:5

Mikulášski hokejisti sa v posledných zápasoch nemôžu sťažovať na góly. Na stretnutie, v ktorom prekonali 10-gólovú hranicu, sa to v piatok však ani zďaleka nepodobalo. Na svojom ľade privítali vyrovnaného súpera zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Smútok Mikulášanov: Doma podľahli Spišiakom 1:5
Foto: Slávka Kellová

Len 25 sekúnd stačilo Spišiakom, aby otvorili skóre zápasu. Na perfektnú prihrávku z pravej strany naviazal bývalý slovenský reprezentant, hráč NHL a mnohých ďalších klubov Ľubomír Vaic, ktorý z prvej pred Palkom nezaváhal (0:1).

Domáci však neostali dlho zaskočení rýchlym úvodným gólom, skôr naopak do prvej päťminútovky vyrovnávajú zásluhou Michala Mravca, ktorý sa strelou spomedzi kruhov nemýlil (1:1).

V 7. minúte sa stali mikulášski fanúšikovia svedkami nepríjemného faulu za bránou Spišskej Novej Vsi, po ktorom Bartík s rukou na tvári padol na ľad. Hracia plocha sa po pár sekundách zaplnila jeho krvou a následne opustil hraciu plochu. Za spomínaný faul lakťom odišiel na trestnú lavicu Vantroba, na čo tréner hostí reagoval vyhodením fľaše na ľadovú plochu.

Trinásta minúta opäť patrila hosťom. Po strele Martina Belluša sa iba obzrel domáci brankár, pretože jeho pokus spomedzi kruhov vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu (1:2).

Po desiatich minútach sa hostia opäť dostali do vedenia. Juraj Prokop našiel voľného Filipa Nováka, ktorý sa dokázal uvolniť a zoči-voči brankárovi Palkovi zasunúť po blafáku puk za jeho chrbát (1:3).

Aby toho nebolo málo, Spišiaci si pred koncom druhej tretiny v 35. minúte gólom z presilovky upevnili náskok vedenia. Na pravej strane sa dostal k puku Michal Findura, ktorý najskôr naznačil prihrávku pred bránu, ale vystihol Palkov pohyb a puk mu poslal rovno do odkrytej časti (1:4).

Ešte ďalej utiekli hostia Mikulášanom v 48. minúte, keď na stav 1:5 povýšil skóre svojim druhým gólom Ľubomír Vaic.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves 1:5 (1:2, 0:2,0:1)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Kuric, Kubáň, Matejka, Poliaček, Sajko, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Galko, Holiga, Paukovček.

HK Spišská Nová Ves: Liptovský (Macejkák) – Vartovník, L. Novák, Malina, Kohutiar, Jánošík, Krempaský, F. Novák, Horváth, Nitriansky, Džerenga, Vantroba, Smotrila, Prokop, Klinga, Kirk, Findura, Belluš, Vaic.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM