Pavol Tomčík Šport

Spectrum skate cup sa po troch rokoch opäť vracia na scénu!

Po trojročnej odmlke sa v sobotu 5. októbra skatepark v Liptovskom Mikuláši opäť stane dejiskom mimoriadne obľúbenej akcie - Spectrum cupu. O blížiacom sa 11. ročníku sme sa porozprávali s prezidentom mikulášskeho St. Nicolaus klubu Pavlom Saskom.

Ilustračný obrázok k článku Spectrum skate cup sa po troch rokoch opäť vracia na scénu!
Zdroj: Dnes24.sk

Už o niekoľko hodín sa v Liptove chystá veľká vec. Povedz nám o tom trochu viac.
V sobotu u nás v Liptovskom Mikuláši prebehne už 11. ročník skateboardového podujatia pod názvom Vans Spectrum cup 2013. Oficiálne ide pri tom o tohtoročné majstrovstvá Slovenska. Tento pretek sa bude konať po trojročnej odmlke. Naposledy sa konal v roku 2010.

Spectrum cup má v slovenskom ponímaní cveng kvalitného podujatia. História siaha až na začiatok tohto milénia.
Áno, začínali sme v roku 2000, keď to bol ešte tzv. Spectrum víkend. Išlo o stretnutie všetkých skateboardistov za tým účelom, že sa v Liptovskom Mikuláši otvoril nový skatepark. Vtedy to ešte bolo bez pretekov. Tie prvé prišli o rok neskôr, v roku 2001.

Ako vnímaš záujem jazdcov a verejnosti o toto podujatie po krátkej odmlke?
Tak zo strany divákov, ako i zo strany jazdcov registrujeme veľký záujem. Šport je to, ale ešte mladý, a tak nečakajme, že v sobotu príde toľko ľudí, ako na futbalové alebo hokejové zápasy. Skateboarding nemá toľko priaznivcov, ako tieto masové športy, ale i tak očakávame účasť 50 jazdcov a minimálne 400 divákov.

Na koho sa fanúšik kvalitného skateboardingu môže tešiť?
Napríklad na štvornásobného víťaza tohto podujatia Petra Moleca zo Zvolena. Je to profesionálny jazdec, tých na Slovensku veľa nie je. Príde aj Rišo Tury z Košíc, ktorý tento rok vyhráva všetky podujatia, či už v zahraničí alebo na Slovensku. Minulý víkend napríklad zvíťazil na majstrovstvách Českej republiky v Prahe. Myslím si, že ide o jedného z najväčších favoritov na víťazstvo aj u nás.

Aký je program a časový harmonogram pretekov?
Areál v sobotu otvárame približne o 9:30 hod. Kvalifikačné jazdy začínajú na obed o 12:00 a finále je naplánované na 16:00 hod. Po finále bude nasledovať viacero disciplín o najlepší trik. Tieto súťaže o vecné ceny by mohli začať zhruba o 17:00 a asi o 90 minút neskôr celé podujatie ukončíme.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM