Tomáš Batiz Správy

Spoločnosť Cestné stavby zrealizuje v Mikuláši obnovu ciest za vyše milión eur

V Liptovskom Mikuláši sa chystajú už tento rok viaceré rekonštrukcie ciest a chodníkov. Víťazom obstarávania sa stala spoločnosť z Liptova - Cestné stavby.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť Cestné stavby zrealizuje v Mikuláši obnovu ciest za vyše milión eur
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Víťazom verejného obstarávania, ktoré vyhlásilo mesto Liptovský Mikuláš na opravu komunikácií, je spoločnosť Cestné stavby Liptovský Mikuláš. Pôvodnú ponúknutú sumu vo výške takmer dva milióny eur sa vďaka elektronickej aukcii podarilo znížiť o 47 percent na 1.055.000 eur. Po podpise zmluvy by tak ešte v tomto roku malo prejsť obnovou viacero miestnych chodníkov a ciest vrátane výstavby novej komunikácie či parkovísk. Informácie poskytla hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Cestné stavby by mali v tomto roku zrealizovať rekonštrukciu cesty a chodníka na Bernolákovej ulici, opravu spevnených plôch a parkovísk pre bytové domy 773 a 774 na Jilemnického ulici, rekonštrukciu cesty, chodníka a parkovísk na Ulici Zgutha Vrbického či opravu cesty a chodníka na Tehliarskej ulici.

„Budovať sa bude aj nájazd na cyklochodník na Vajanského ulici či parkovisko pri Základnej škole s materskou školou na Demänovskej ulici,“ spresnila hovorkyňa.

Údržba čaká aj prístupovú komunikáciu, parkovisko a ľavostranný chodník vnútrobloku Senickej ulice, cestu na ulici Za ulicou či chodníky na uliciach 1. mája, Iľanovská a Nová.

Podklady do súťaže si prevzalo deväť uchádzačov. Do elektronickej aukcie boli zaradení dvaja, ktorí predložili svoje ponuky v rámci verejného obstarávania. „Najnižšia predložená ponuka bola 1.996.800 eur, ktorá bola teda aj začínajúcou sumou elektronickej aukcie. Uchádzači znižovali svoje ponuky v elektronickej aukcii viac ako hodinu, suma sa zastavila na hodnote 1.055.000 eur,“ popísal priebeh aukcie predseda komisie pre verejné obstarávanie Ján Bonko, ktorý je zároveň viceprimátorom mesta. Ako druhý uchádzač v poradí skončila spoločnosť Eurovia SK.

Podľa Čapčíkovej bude mesto vďaka ušetreným financiám z elektronickej aukcie ešte v tomto roku rokovať s výhercom súťaže aj o rekonštrukcii ďalších piatich ulíc.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM