Tomáš Batiz Správy

Spoznajte lepšie naše mesto: Radnica prišla so zaujímavou novinkou

Kde sa ukrýva 730 rokov stará listina, v ktorej je prvá zmienka o budúcom meste? Na tieto, ale aj na ďalšie otázky vám už v najbližších dňoch v našom meste odpovie sprievodkyňa so zeleným dáždnikom.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte lepšie naše mesto: Radnica prišla so zaujímavou novinkou
Zdroj: Dnes24.sk

Mikulášska radnica prostredníctvom Informačného centra prišla s novým zaujímavým nápadom, v rámci ktorého môžu návštevníci Liptovského Mikuláša prostredníctvom prehliadky spoznať naše mesto. „Ide o náš nový produkt z ponuky tematických prehliadkových trás mestom. Prvú bezplatnú sprievodcovskú službu môžu návštevníci využiť 10. júna o 16.00 hodine, na ktorú všetkých srdečne pozývame. Stretnutie bude pred informačným centrom,“ priblížila Jana Piatková, riaditeľka Informačného centra Liptovský Mikuláš.

Informačné centrum pripravilo sprievodcovský okruh aj 21. júna. „Ide o jednu z množstva aktivít, ktorou si chceme pripomenúť 730. výročie prvej písomnej zmienky o Liptovskom Mikuláši. Naše mesto je atraktívne pre návštevníkov a turistov a máme im čo ponúknuť, aj prehliadkami im chceme spríjemniť pobyt v Mikuláši a podporiť tak rozvoj cestovného ruchu,“ podotkol primátor Ján Blcháč.

Počas celého leta sú k dispozícii bezplatné prehliadky na tému Prvenstvá mikulášskeho turizmu. Uskutočnia sa každý piatok v mesiacoch júl a august. Sprievodcovia podávajú výklad v slovenčine a angličtine. Mikulášske Informačné centrum sa nachádza na Námestí mieru 1.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM