Správy

Sprievodcovské služby a tematické víkendy: Jasná zažije historicky prvé Kultúrne leto

Obľúbené miesto turistov, športovcov či dovolenkárov a teraz i miesto bohatého spoločenského vyžitia. Demänovská dolina počas mesiacov júl a august ožije vďaka historicky prvému Kultúrnemu letu v Jasnej, ktoré štartuje v sobotu 4. júla 2015.

Ilustračný obrázok k článku Sprievodcovské služby a tematické víkendy: Jasná zažije historicky prvé Kultúrne leto
Zdroj: Dnes24.sk

Stredisko Jasná nemá ani počas leta núdzu o návštevníkov a turistov. „Spoločensko-kultúrnym podujatiam alebo večernému programu pre hostí sa tu však nevenuje príliš veľká pozornosť. Rozhodli sme sa to zmeniť novinkou v podobe sprievodcovskej služby a tematických víkendov,“ prezradila riaditeľka hotela Mikulášska chata Veronika Kováčiková.

Dôraz na Vrbické pleso

Jednou z dôležitých priorít Kultúrneho leta v Jasnej je zviditeľnenie Vrbického plesa, jediného prírodného jazera v Nízkych Tatrách. Víkendovou sprievodcovskou službou v jeho okolí v spolupráci so žiakmi Evanjelického gymnázia v Liptovskom Mikuláši, chcú organizátori upozorniť na jeho krásy a význam. „Ukončením obľúbeného člnkovania pred asi 30 rokmi sa postupne začalo zabúdať na túto dôležitú súčasť Nízkych Tatier,“ zdôraznila V. Kováčiková. Súčasťou sprievodcovskej služby bude bezplatný bulettin, ktorý zábavnou a hravou formou prevedie najmenších návštevníkov po obvode plesa.

Tematické víkendy

Každú sobotu od 4. júla do 29. augusta organizátori tematicky zamerali. Okrem pravidelných súťaží a tvorivých dielní čakajú na návštevníkov retropárty v štýle 30-tych rokov, deň Pri pivku, adrenalínová sobota pre rodiny či Noc duchov. „Spoločne s asi 70-tkou veteránov z celého sveta oslávime v auguste naše 65. narodeniny,“ dodala riaditeľka jediného historického hotela v Demänovskej doline. Vstupy na podujatia sú bezplatné.

Foto: ilustračné

Kultúrne leto v Jasnej 2015
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM