Pavol Tomčík Šport

Squash: Liptovský Mikuláš na domácich kurtoch o postup do extraligy

Už 10. mája sa kurty ŠK Squash Liptov pri krytej plavárni v Liptovskom Mikuláši stanú dejiskom barážových stretnutí o postup do slovenskej extraligy, resp. prvej ligy. V hre o historický úspech je aj domáci celok.

Ilustračný obrázok k článku Squash: Liptovský Mikuláš na domácich kurtoch o postup do extraligy
Zdroj: Dnes24.sk

Do Liptovského Mikuláša zavíta sedem tímov z celého Slovenska, osmičku uzatvára domáci ŠK Squash Liptov Liptovský Mikuláš. Štyri prvoligové a štyri druholigové družstvá zabojujú o jedinú miestenku do vyššej súťaže. Mikulášania, ako víťazi základnej časti, dostali tú česť zorganizovať turnaj na vlastnej pôde. Liptáci na úvod nastúpia proti štvrtej Starej Ľubovni a druhý Licitor Žilina vyzve tretie Baldi Košice. Víťazi sa následne stretnú v priamom súboji o postup do extraligy, porazených čaká duel o tretiu priečku.

V stretnutiach o postup do prvej ligy na seba narazia dva najlepšie druholigové celky zo skupiny západ a dvojica najúspešnejších tímov zo skupiny východ. Pôjde o družstvá HNTN B Bratislava, 1.SSK B Bratislava, Žilina Veteráni a Rekreativo Košice. Každý celok nasadí do zápasov štyroch hráčov, pričom proti sebe nastúpia tímové jednotky, dvojky atď. O postavení jednotlivých hráčov rozhodne májový rebríček.

Pavol Belluš (kapitán ŠK Squash Liptov): „Počas celej sezóny sme podávali vyrovnané výkony, preto chceme vyhrať. Od prvého kola vedieme súťaž a postupne sme zvyšovali náskok. V play-off ale rozhoduje jeden zápas, preto to bude napínavé. Veríme si.“

Zostava ŠK Squash Liptov v sezóne 2013/14

Maroš Trabalka (14.)
Juraj Tekel (25.)
Pavol Belluš (28.)
Peter Trabalka (64.)
Martin Lizúch (67.)
Jakub Píchal (200.)
/v zátvorke postavenie hráčov v aprílovom rebríčku/

Na snímke: Pavol Belluš (DusanR foto)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM