Pavol Tomčík Šport

Squash: Na majstrovstvách Slovenska aj štvorica ŠK Squash Liptov

V bratislavskom Auparku sa konali 18. majstrovstvá Slovenska mužov a žien v squashi. Zastúpenie mal i mikulášsky oddiel ŠK Squash Liptov. Traja hráči sa predstavili v seniorskej kategórii, jeden medzi juniormi.

Ilustračný obrázok k článku Squash: Na majstrovstvách Slovenska aj štvorica ŠK Squash Liptov
Zdroj: Dnes24.sk

V hlavnej finálovej časti sa medzi mužmi predstavilo 28 najlepších z prihlásených hráčov podľa slovenského rebríčka, ktorých ešte doplnila štvorica postupujúcich z kvalifikácie. Sklenený kurt umiestnený priamo v centre nákupného strediska prial najviac Petrovi Kviečinskému z 3-HNTN Bratislava, ktorý vo finále zdolal Mareka Manika (2-IMET Bratislava) 3:1 na sety.

Čo sa týka klubu ŠK Squash Liptov, Maroš Trabalka zaznamenal pekné 14. miesto. Nasadená turnajová sedemnástka dokázala vyhrať hneď svoj úvodný duel proti Róbertovi Trnovcovi 3:1 na sety, následne však prišli dve prehry. Najskôr so štvorkou pavúka Tóthom hladko 0:3 a potom i s trinástym Vargom 1:3. Druhé víťazstvo Maroš Trabalka pridal v súboji proti Procházkovi (29.) 3:1 a turnaj zakončil tesnou prehrou 2:3 na sety s Petrom Šiškom (14.).

Z ďalších hráčov ŠK Squash Liptov skončil Juraj Tekel na 22. pozícii a Pavol Belluš na konečnom 26. mieste. Mikulášsky oddiel mal svoje želiezko v ohni aj medzi juniormi. Tomáš Lizúch obsadil vynikajúcu šiestu priečku a je tak veľkým prísľubom do budúcnosti.

Na snímke: Maroš Trabalka v súboji prvého kola

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM