Slávka Kellová Rôzne

Staňte sa mladým dobrovoľníkom

Rok 2011 je vyhlásený za Európsky rok dobrovoľníctva. Ani mladí ľudia z Liptovského Mikuláša a okolia v spolupráci so Slovenským červeným krížom nezaháľajú a chcú šíriť myšlienku dobrovoľníctva na tunajších základných a stredných školách.

Od marca do decembra 2011 Mládež slovenského červeného kríža realizuje projekt „Mladí s mladými pre mladých“. Cieľom projektu je zvýšiť povedomie mladých ľudí o dobrovoľníckej práci, motivovať ich k zapojeniu sa do aktívnej činnosti v oblasti dobrovoľníckej práce. „Využitím autentických príbehov vrstovníkov a krátkych aktivít na stredných a základných školách, chceme mladým ľuďom a ich pedagógom ukázať pozitívne príklady využitia voľného času formou dobrovoľníctva a tým zdôrazniť význam a hodnotu dobrovoľníckej práce pre spoločnosť či komunitu,“ hovorí členka dobrovoľníkov Miriam Uličná.

Rozhovory s rovesníkmi majú vyvolať diskusiu medzi mladými ľuďmi, ktorá ich prijme k hlbšiemu záujmu o dobrovoľnícku činnosť. V neposlednom rade je cieľom projektu propagácia hodnôt Hnutia Červeného kríža a Červeného polmesiaca a integrovať tak mladých ľudí do aktivít a programov Mládeže SČK. „Žiaci sa sami môžu stať dobrovoľníkmi a aktívne sa zapojiť do projektu ako my teraz,“ dodáva Miriam. Kampaň je financovaná z programu finančnej podpory aktivít detí a mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky ADAM 2.

foto: MSČK

mladez_CK
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM