Slávka Kellová Kultúra

Staré tradície ožijú: Šikovný trh pre šikovných ľudí

Lokálne, dizajnové, gazdovské či umeleckoremeselné výrobky z Liptova sa stretnú na jednom mieste. Príďte sa pozrieť na Šikovný trh, kde sa budú prezentovať, ale aj nakupovať výrobky vytvorené šikovnými ľuďmi z Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Staré tradície ožijú: Šikovný trh pre šikovných ľudí
Foto: Slávka Kellová

Národný Trust n.o. v spolupráci s Liptovskou galériou P. M. Bohúňa a Komunitnou nadáciou Liptova organizujú prvý ročník Šikovného trhu, ktorý sa uskutoční v Liptovskej galérii P. M. Bohúňa v Liptovskom Mikuláši už túto sobotu 24. novembra od 10:00 do 17:00.

Cieľom jedinečného podujatia je prezentovať originálne, pekné, užitočné, zdravé ale i chutné výrobky a produkty vytvorené ľuďmi žijúcimi v Liptove. „Na Slovensku sa konečne roztrhlo vrece s všemožnými ručne vyrobenými umeleckoremesel­nými, dizajnovými, gazdovskými, regionálnymi či lokálnymi jarmokmi i trhmi. Tak sme si povedali, prečo niečo príjemné a užitočné nepripraviť aj u nás v Liptove,“ hovorí Jana Mrlianová z Komunitnej nadácie Liptov.

Myšlienka nadväzuje aj na dávnu tradíciu trhov nielen ako miest nakupovania, ale tiež miesta pre neformálne stretnutia a rozhovory. Šikovný trh ponúkne obyvateľom a návštevníkom Liptova možnosť zažiť, ovoňať, ochutnať, pozrieť, vyskúšať a nakúpiť originálne výtvory z tohto regiónu. Šikovný trh chce nadviazať práve na túto dobrú tradíciu a týmto jednoduchým spôsobom podporiť miestny sociálno-ekonomický rozvoj či kvalitu života a medziľudských vzťahov v Liptove.

„Naším cieľom je pravidelne vytvárať priestor na prezentovanie vecičiek a produktov vytvorených šikovnými ľuďmi z Liptova, ktorých rozmanité tvorivé záľuby sa nedajú vôbec opísať a najlepšie je vidieť ich na vlastné oči. Stretnutia plánujeme organizovať v každom ročnom období nielen v galérii, ale i v parku, záhrade či dokonca aj na hrade,“ hovorí Andrea Borsíková z Národného Trustu n.o. , jedna zo spoluorganizá­toriek.

Emblém či logo podujatia s názvom Šikovný trh vytvoril známy grafik a dizajnér pochádzajúci z Liptovského Hrádku Ondrej Jób. Pod touto hlavičkou sa budú konať všetky ďalšie Šikovné trhy na Liptove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM