Pavol Tomčík Futbal

Štartuje liga: MFK Tatran v sobotu do Michaloviec

Po niekoľkotýždňovej letnej prestávke sa o svoje slovo hlási opäť aj druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž. Ako sme vás už viackrát informovali, tá po vlaňajšej sezóne prešla reorganizáciou.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje liga: MFK Tatran v sobotu do Michaloviec
Zdroj: Dnes24.sk

Druhá futbalová liga sa tak od sezóny 2014/15 rozdelila na dve vetvy – východnú a západnú. Každá skupina má po 12 účastníkov, Liptovský Mikuláš je pochopiteľne súčasťou skupiny východ. Zverenci nového trénera Karola Praženicu sa na úvod, v sobotu 26. júla predstavia na ihrisku silných Michaloviec. Kedže na Zemplíne disponujú osvetlením, úvodný výkop je naplánovaný na 19:30 hod.

Mikulášsky divák sa počas augusta môže tešiť až na tri domáce stretnutia svojich miláčikov. Ten prvý sa uskutočný už 2. augusta, Liptáci na futbalovom štadióne v Okoličnom o 16:30 hod. privítajú Slavoj Trebišov, 16. augusta silnou históriou ovenčenú Lokomotívu Košice (16:00 hod.) a 30. augusta Moldavu nad Bodvou (16:00 hod.). MFK Tatran pomedzi to odohrá i vonkajšie stretnutia 3. resp. 5. kola s béčkom Košíc a v Prešove.

Nálada v kádri je pred začiatkom ligy pochopiteľne pozitívna. Mužstvo počas krátkej letnej prípravy absolvovalo 7 duelov, v ktorých päťkrát dokázalo zvíťaziť a na svoje konto si pripísalo po jednej remíze a prehre. Jediný neúspech prišiel v domácej generálke pred súťažou, Mikulášania nestačili na český Frýdek-Místek, ktorému podľahli najtesnejším rozdielom 0:1. „Praženicovci“ v príprave dokázali nastrieľať 22 gólov, najlepším strelcom liptovského tímu sa stal štvorgólový Válovčan.

Ilustračné foto (mfkzemplin.sk)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM