Tomáš Batiz Správy

Stavebný ruch na Jánošíkovom nábreží: Poznáme detaily rekonštrukcie!

Roziahla rekonštrukcia čaká cestu č. II/584 do smerom do Liptovskej Ondrašovej. Opravy si vyžiadajú aj dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Stavebný ruch na Jánošíkovom nábreží: Poznáme detaily rekonštrukcie!
Foto: Tomáš Batiz

Cestári a technika už pracujú na ceste II/548 z mesta do Liptovskej Ondrašovej. Vyberajú obrubníky, ktoré budú meniť za nové. Práce sú súčasťou rekonštrukcie chodníka a novej cesty, po ktorej sa budeme môcť previezť už v septembri.

„Od 05. Septembra začnú práce na rekonštrukcii cesty č. II/584 od okružnej križovatky Jánošík po most ponad Jalovčianku v Liptovskej Ondrašovej. Nakoľko sa jedná o cestu s veľkou intenzitou dopravy pristúpi sa z dôvodu skrátenia doby rekonštrukčných prác,“ informuje Žilinským samosprávny kraj.

Rekonštrukcia cesty bude realizovaná v dvoch úsekoch:

  • 1. Okružná križovatka po ul. Štefánikovu – Od 06.09.2016 do 09.09.2016 pod ochranou úplnej uzávierky cesty č. II/584 počas kladenia nového asfaltobetónového povrchu. V prípade úplnej uzávierky bude obchádzková trasa vedená po ul. Štúrovej, Hurbanovej a Štefánikovej a bude vyznačená prenosným dopravným značením.

Cestári na jeden deň a to 06.09.2016 úplne uzavria ulicu Jilemnického, ktorá je jednosmerná s výjazdom na cestu č. II/584 a teda nie je možné aby na nej bol umožnený prejazd a parkovanie, ktoré je v povolenom smere jazdy. „Ul. Komenského bude počas prác na tomto úseku zaslepená v mieste jej pripojenia na cestu č. II/584. Práce na tomto úseku budú prebiehať od 05.09.2016 do predbezne 9.9.2016,“ informuje ďalej Žilinským samosprávny kraj.

  • 2. Ul. Štefánikova – most ponad Jalovčianku – práce budú realizované pod ochranou čiastočnej uzávierky cesty. Doprava bude regulovaná prenosným dopravným značením a svetelnou signalizáciou. Práce na tomto úseku budú podľa predpokladu ukončené do 15.09.2016.
VIDEO: Rekonštrukcia na Jánošíkovom nábreží
1
Galéria
FOTO: Rekonštrukcia cesty na Jánošíkovom nábreží
5
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM