Webnoviny - Hokej

Šterbák novým trénerom L. Mikuláša, chystajú sa zmeny v kádri

Novým trénerom hokejového extraligového tímu MHk 32 Liptovský Mikuláš sa stal Ján Šterbák.

Agentúre SITA to potvrdil riaditeľ klubu Ľubomír Bubniak. Na poste hlavného kormidelníka 57-ročný Šterbák nahradil Mojmíra Trličíka, ktorý k mužstvu prišiel po sezóne 2007/2008. Nový kouč sa s vedením Liptákov dohodol na zmluve do konca súťažného ročníka 2009/2010.

„Oslovili sme niekoľko slovenských trénerov, z nich sa do užšieho výberu dostali len dvaja, keďže ďalších buď neuvoľnil klub, alebo nemali záujem v Liptovskom Mikuláši trénovať,“ priblížil proces výberu nového kouča Bubniak: „Ján Šterbák je skúsený tréner a veríme, že tímu pomôže vzchopiť sa a povedie ho k lepším výsledkom a záchrane v extralige.“ Podľa Bubniaka dostal Šterbák pri výbere svojho asistenta voľnú ruku a je možné, že ním zostane Pavol Paukovček.

Ján Šterbák (nar. 11. júna 1952 v Poprade) pôsobil v sezóne 1997/98 ako reprezentačný tréner Slovenska, v sezóne 2002/03 sa k reprezentácii vrátil ako asistent. V minulosti už na poste prvého kouča v Liptovskom Mikuláši pôsobil – v súťažných ročníkoch 2003/04 a 2004/05. Okrem toho na Slovensku trénoval aj v Košiciach, Poprade a v Žiline, kde s MsHK získal v sezóne 2005/06 majstrovský titul.

Piaty tím minulej extraligovej sezóny sa v súčasnosti nachádza v hlbokej hernej kríze, keď po 14. kole figuruje na poslednom 12. mieste so ziskom iba 11 bodov. V nedeľu dokonca Liptáci prehrali v Púchove s reprezentačnou dvadsiatkou 1:3. Aj to sú impulzy na ďalšie zmeny v tíme. „Nedarí sa nám a snažíme sa neúspešnú sériu ukončiť. Prípadné zmeny v kádri však budeme robiť až po konzultáciách s novým trénerom,“ dodal Ľ. Bubniak.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM