Tomáš Batiz Hokej

Števuliak o rozhodujúcom góle proti Bystrici: Tento blafák robím stále

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa v 35. kole Tipsport ligy postarali o veľké prekvapenie. Lídra súťaže a aktuálneho majstra zdolali v samostatných nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Števuliak o rozhodujúcom góle proti Bystrici: Tento blafák robím stále
Foto: Magdaléna Nahalková / Zdroj: MHK32 Liptovský Mikuláš

O všetkom rozhodol v samostatných nájazdoch mladý Patrik Števuliak. Brankár Lassila si pravdepodobne zostrihy mikulášsky zápasov nepozrel, keďže v rozhodujúcom nájazde ho 22-ročný útočník Liptákov prekonal svojim povestným blafákom na backhand. „Bola to štvrtá séria, takže keby nedám gól, tak sa pokračuje ďalej. Prakticky som nebol pod tlakom. Pred nájazdom som vedel, čo idem robiť. Tento blafák robím dosť často, ak to brankár nepozná, tak väčšinou je z toho gól. Som rád, že to tam padlo,“ skonštatoval po zápase Števuliak.

„Teší nás to. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Oba tímy ťahali série. Zatiaľ čo Bystrica bola na víťaznej vlne, my sme prehrávali. Povedali sme si v šatni, že to ukončíme, a tak sa aj stalo,“ zhodnotil útočník Liptákov.

Zverencom Pavla Paukovčeka padol poriadny kameň zo srdca. Nezdary z posledných 11-tich prehratých zápasov si vynahradili práve proti majstrovi, ktorému navyše prerušili víťaznú desaťzápasovú šnúru. „Jasné, že si vydýchneme, to by si snáď každý. Dúfam, že už budeme pokračovať vo víťazstvách, a že naopak spravíme pozitívnu sériu zápasov,“ dodal Števuliak.

Po náročnom programe si hokejisti Liptovského Mikuláša na pár dní vydýchnu. Najbližšie súťažné stretnutie odohrajú 12. januára na ľade Žiliny, následne o dva dni neskôr v Trenčíne.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM