Slávka Kellová Krimi

Stratení snoubordisti v Nízkych Tatrách

Vo večerných hodinách boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre štyroch snoubordistov, ktorí sa nevrátili do pôvodného cieľa. Nachádzať sa v tom čase mali v lese na južnej strane Nízkych Tatier, v oblasti doliny Krúpovej alebo Vajskovskej doliny.

Kým záchranári z oblastného strediska Nízkych Tatier v Bystrej začali organizovať akciu, prišla od inej osoby na severnú stranu v Jasnej informácia, že stratení by sa mali nachádzať v oblasti sedla Poľany a ich zámerom bolo zlyžovať na severnú stranu.

Pre rozľahlosť územia severnej a južnej strany Nízkych Tatier sa záchranári rozhodli lokalizovať dostupné mobilné číslo, na ktoré však nikto nereagoval. Krátko po vyplnení potrebných dokumentov informovali záchranári HZS z Bystrej Operačné stredisko tiesňového volania HZS, že dotyční ich sami kontaktovali zo záveru Vajskovskej doliny.

Záchranári následne dopravili snoubordistov do Bystrej, kde ich prevzali príbuzní. Ako sa ukázalo, ich zámerom skutočne bolo zlyžovať na severnú stranu do Jasnej, avšak na hrebeni za sedlom Poľany, vplyvom nepriaznivého počasia, stratili orientáciu a začali zostupovať na južnú stranu, kde ich aj neskôr záchranári našli.

zdroj: HZS ilustračné foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM