Slávka Kellová Rôzne

Stredisko Jasná: Zo Severu na Juh aj výťahom

V nízkotatranskom lyžiarskom stredisku Jasná pribudol unikátny lanovkový výťah v podobe nadzemného vláčika. Originálnu súčasť dlho očakávaného prepojenia Severu a Juhu Chopka vybudovali v stredisku za necelé štyri mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Stredisko Jasná: Zo Severu na Juh aj výťahom
Foto: Slávka Kellová

„Vo viacposchodových budovách je úplnou samozrejmosťou stlačiť jednoduché tlačidlo a privolať si výťah. Na svahoch lyžiarskeho strediska by niečo obdobné očakával málokto. V Jasnej to bude od už od blížiacej sa zimnej sezóny v slovenskej premiére príjemná realita,“ uviedla hovorkyňa TMR Katarína Šarafínová.

Špeciálny šikmý výťah Twinliner výrazne uľahčí prepravu lyžiarov medzi Kolieskom v stredisku Biela Púť a údolnou stanicou novej veľkokapacitnej lanovky Funitel na Priehybe. Vďaka týmto moderným dopravným zariadeniam sa bude dať dostať na druhú stranu Chopka aj v mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienkach.

Lanom ťahaný 50-miestny vozeň s maximálnou hodinovou prepravnou kapacitou viac ako 300 osôb bude premávať po koľajnicovej dráhe s 26 podperami. Na celkovej vzdialenosti 360 metrov prekoná za štyri minúty pomerne značné prevýšenie 124 metrov.

foto: tmr

Jasná_nový prepravný výťah
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM