Pavol Tomčík Šport

Streľba - bežiaci terč: Dovalovčan Pelach víťazom 1. kola extraligy

Strelnica Červený Kút na Hornom Liptove v ostatných dňoch patrila najlepším slovenským strelcom na bežiaci terč. Počas troch dní sa tu konalo 1. kolo slovenskej extraligy. V oboch disciplínach triumfoval pretekár Dukly Banká Bystrica, Dovalovčan Peter Pelach.

Ilustračný obrázok k článku Streľba - bežiaci terč: Dovalovčan Pelach víťazom 1. kola extraligy
Zdroj: Dnes24.sk

Pelachovi tak v súťaži 30+30, ako i v 20+20 mix dýchal na chrbát klubový kolega, Hrádočan Miroslav Jurčo. Zatiaľ čo v prvej disciplíne Pelach zvíťazil v súčte len o tri body, v mixe to už bolo o rovných desať. Pre strelcov to bol po účasti na najväčšom preteku u našich západných susedov – Veľká cena oslobodenia mesta Plzeň, len druhý malokalibrovkový pretek. „Dôležité je, že tento rok už máme ako tak pokrytú sezónu kvalitným strelivom. Podmienky na strelnici Červený Kút sú dobré. Bude tu ešte možnosť konfrontácie s kvalitnými zahraničnými súpermi,“ spokojne skonštatoval slovenský reprezentant vo farbách Dukly Banská Bystrica Miroslav Jurčo.

Disciplína 30+30 malokali­brovka:
1. Peter Pelach (VŠC Dukla Banská Bystrica) 587 bodov
2. Miroslav Jurčo (VŠC Dukla Banská Bystrica) 584 bodov
3. Ľubomír Pelach (SŠK Závažná Poruba) 583 bodov

Disciplína 20+20 mix:
1. Peter Pelach (VŠC Dukla Banská Bystrica) 396 bodov
2. Miroslav Jurčo (VŠC Dukla Banská Bystrica) 386 bodov
3. Ľubomír Pelach (SŠK Závažná Poruba) 383 bodov

Peter Pelach: „Bol to len môj druhý pretek v sezóne. Po súťaži v Plzni (12. resp. 15. miesto v jednotlivcoch, pozn. autora) som nemal moc dobrý pocit z mojej práce. Do extraligového preteku som sa snažil urobiť maximum, aby som sa zlepšil. V prvej súťaži sa mi ale ešte až tak nedarilo. I keď som vyhral, spravil som tam nejaké chybičky. V mixe som nastrieľal 396 bodov, čo je len bod za mojím osobným rekordom. Dobrý pocit, ale škoda.“

Miroslav Jurčo: „Po Plzni (7. a 18. miesto v jednotlivcoch, pozn. autora) som očakával mierne zlepšenie, čo sa napokon aj dostavilo. Výkon v disciplíne 30+30 hodnotím pozitívne, stále však nemám toho toľko nastrieľané, a tak to chce ešte pár bodíkov pridať. Po prvej polovici "pomalých“ som dokonca aj viedol, no rýchle behy už boli slabšie a Peter (Pelach, pozn. autora) mi odskočil na rozdiel troch bodov. Druhá disciplína dopadla výkonnostne slabšie, síce som skončil opäť druhý, no je tu čo zlepšovať."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM