Slávka Kellová Hokej

Strelecký nášup: Ďalšia gólová kanonáda Liptákov

Liptovskomikulášsky zimný štadión bol v utorok v 12. kole 1. hokejovej ligy svedkom stretnutia tabuľkovo štvrtého celku s jedenástym. Mikulášania hostí z Považskej Bystrice odprevadili skutočne tvrdým gólovým nášupom. Po dva góly si pripísali Sajko s Piatkom.

Ilustračný obrázok k článku Strelecký nášup: Ďalšia gólová kanonáda Liptákov
Foto: Slávka Kellová

"Do každého stretnutia, čiže aj do tohto dnešného proti Považskej Bystrici, ideme s cieľom vyhrať. Ak bude proti nám stáť aj New Jersey z Kanadsko-americkej NHL, naše plány sa nemenia,“ povedal pred stretnutím lodivod Liptákov Dušan Halahija. A tak aj bolo.

V tretej minúte dal Liptovský Mikuláš svoj prvý gól stretnutia, keď prvý strelecký pokus Macíka brankár hostí vyrazil, ale následne sa pred bránou zjavil Maroš Piatka, ktorý na druhýkrát nezaváhal (1:0). Do veľkej streleckej šance sa v 7. minúte dostala Považská Bystrica, keď sa dostala do brejku 2 na 1. Ten však hostia nedokázali pretlačiť ku gólu, po prihrávke Hájnik nechal vyniknúť Palka, ktorý perfektne zasiahol lapačkou a vytlačil puk nad bránu.

O 3 minúty neskôr sa opäť presadili domáci, čím potvrdili jasnú úlohu favorita. Tentokrát to bolo po prihrávke Maroša Piatka a následnej prudkej strele spomedzi kruhov v podaní Petra Bartíka, ktorá skončila za chrbtom bystrického brankára (2:0).

Celých devätnásť minút sa na ľadovej ploche nič nedialo. Až sa opäť pripomenuli domáci, ktorí pridali na tempe. Najprv prihrávka Radoslava Macíka spoza brány našla hokejku Maroša Piatku, ktorý sa už pred bránou nemýlil (3:0) a o pár sekúnd neskôr sa tesne pred brankárom Považanov prezentoval aj Michal Mravec (4:0). V 34. minúte sa na svetelnej tabuli rozsvietilo číslo 5. Ďalší gól si pripísal po presnej strele Roman Sajko (5:0), ktorý sa prihlásil opäť o pár sekúnd, keď sa spomedzi kruhov presnou strelou pod ľavý „viňas“ nemýlil (6:0).

Hostia sa po tomto góle trochu otriasli a pred koncom druhej tretiny sa dočkali svojho prvého gólu. Po strele z pravej strany v podaní Romana Bujdáka znížili na rozdiel piatych gólov (6:1).

Mikulášania sa dnes však skutočne gólovo vyzbrojili. Nasledovala séria ďalších gólov. Najprv v 49. minúte Michal Galko trafil konštrukciu brány, následne sa puk od hornej tyčky odrazil do brány (7:1). V 50. minúte opäť len pár sekúnd od posledného gólu sa okolo brány hostí obtočil Radoslav Macík, kde následne rutinérsky zakončil popod padajúceho brankára (8:1). O dve minúty neskôr nasledoval svojich spoluhráčov Jakub Matejka (9:1).

V 56. minúte sa fanúšikovia aj samotní hráči dočkali desiateho gólu po prihrávke Michala Mravca a následnom zakončení do odkrytej časti brány Jurajom Kuricom (10:1).

Domáci však stále nemali dosť. Pár sekúnd pred koncom poslednej tretiny sa ľahkou strelou z backhandu prezentoval Martin Pawelski, ktorý namieril presne pomedzi betóny brankára hostí a strelil tak konečný jedenásty gól domácich.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK 95 Považská Bystrica (2:0, 4:1, 5:0)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Macík, Mezovský, Devečka, Janči, Kuric, Kubáň, Matejka, Poliaček, Pekarčík, Sajko, Pawelski, Čáni, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Galko, Holiga.

HK 95 Považská Bystrica: Bačikovský (Hričina) – Petre, Kocian, Niník, Majerík, Adamec, Čičala, Benko, Kluka, Vereš, Jarab, Pozník, Koleda, Kudlej, Valášek, Krecháč, Slávik, Bujdák, Hájnik.

Rozhodca: Vojtek, Číž , Vyšný

Tomáš Batiz, foto: Majo Eliáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM