Pavol Tomčík Šport

Študenti Gymnázia M. M. Hodžu zaznamenali ďalšie športové úspechy: Na školských majstrovstvách Slovenska stáli na stupni víťazov

Romana Králiková si počínala najlepšie, zaujímavé umiestnenia však dosiahli aj ďalší žiaci. Nové Zámky usporiadali super atletickú akciu.

Ilustračný obrázok k článku Študenti Gymnázia M. M. Hodžu zaznamenali ďalšie športové úspechy: Na školských majstrovstvách Slovenska stáli na stupni víťazov
Zdroj: Dnes24.sk

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky vyhlásilo športovú akciu tak, aby ju sporiadatelia mohli stihnúť do konca školského roka. Najlepších atlétov v kategórii žiakov a žiačok základných škôl, ktorí postúpili z okresného kola na krajské, sme sledovali dôslednejšie a nestratili sa ani na školských majstrovstvách Slovenska v Nových Zámkoch. Zaujímavosťou bolo, že všetci traja atléti, ktorí na juh Slovenska postúpili, boli žiaci mikulášskeho gymnázia M. M. Hodžu a tak s nimi cestoval profesor Ján Kalinay.

Z trojice reprezentantov Liptova sa najlepšie popasovala s 24 súperkami v skokanskom sektore Romana Králiková, ktorá získala cennú striebornú medailu v disciplíne skok do výšky.

Na štvrtom mieste v skoku do diaľky skončila Romana Ošková a piata priečka patrila Michalovi Kubovčíkovi v behu na 300 metrov.

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Ján Kalinay

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM