Michal Paška Hokej

Štvrtá prehra Mikulášanov v rade!

Kríza prvoligových hokejistov HK 32 Liptovský Mikuláš je v plnom prúde, Mikulášania dnes na domácom ľade nestačili na reprezentačnú dvadsiatku.

Pritom mali raketový vstup do stretnutia, keď už po 22 sekundách vyhrávali 1:0. O dve minúty už bolo 2:0 po presnom zásahu Kubáňa. Reprezentanti sa nevzdávali a po desiatich minútach znížili vďaka Daňovi.

Veľkú šancu na zvýšenie náskoku mal Mikulášan Bartík v 24. minúte, jeho dorážka ale nemierila do odkrytej bránky. V bránke neskončila ani tradične tvrdá strela veterána Lištiaka od modrej čiary. Trest prišiel v 35. minúte, keď na tabuli svietilo 2:2, strelcom gólu bol Mráz.

Úvod poslednej tretiny vyšiel mladíkom z reprezentačného výberu, ktorí sa dostali do vedenia v 42. minúte. Hráči Liptovského Mikuláša vyrovnali po Bartíkovej strele z 51. minúty. Keďže sa stav do konca riadneho času nezmenil, prišlo na rad predĺženie.

V ňom mohol po troch minútach rozhodnúť Mravec v drese Liptovského Mikuláša, ale puk skončil na tyčke. Šestnásť sekúnd pred koncom predĺženia o všetkom rozhodli mladíci z reprezentácie, ktorý sa po góle Jakúbeka mohli tešiť z víťazstva.

Rudolf Záruba, tréner Liptovského Mikuláša: „Určite sme nečakali taký bravúrny vstup do zápasu, keď už v tretej minúte bolo 2:0. Z našej strany to bolo všetko. Nechali sme si súpera robiť čo chcel a stretnutie otočil. Po oslabeniach a chybách sme sa museli nadrieť na to, aby sme zápas dotiahli aspoň do remízového konca. Vytvorili sme si šance, ale nevyhovuje nám už ani prázdna bránka. Neviem, z čoho už chceme dať gól.

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK Orange 20 3:4 po predĺžení (2:1, 0:1, 1:1 – 0:1) **Góly: **1. Valášek (Hyben), 3. Kubáň (Devečka, Mravec), 51. Bartík – 10. Daňo (Nemček, Ďaloga), 35. Mráz (Daňo), 42. Chovan, 65. Jakúbek (Bubela). **Liptovský Mikuláš: Palko – Macík, Hyben, Galko, Devečka, Klepáč, Kuric, Kledrowetz, Uhrík, Penák, Mravec, Krčula, Beňa, Lištiak, Piatka, Bartík, Valášek, Matejka, Kubáň, Paukovček, Staroň. **HK Orange 20: Rybár – Nechala, Luža, Zigo, Nemček, Ďaloga, Šedivý, Kalinač, Bene, Kurali, Macejko, Bubela, Hinďoš, Chovan, Jakúbek, Bajánik, Trška, Daňo, Mikuš, Bagin, Mráz.

foto: Majo Eliáš, www.majoelias.sk

Vyjadrenie trénera sme doplnili o 21:15 hod.

hokej20
30
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM