Tomáš Batiz Šport

Súboj najlepších atlétov v okrese: Ktorá škola získala najviac ocenení?

Areál gymnázia Michala Miloslava Hodžu bol dejiskom už tradičných okresných pretekov škôl v atletike. Spomedzi 200 pretekárov sa z víťazstva tešili aj mikulášski študenti.

Ilustračný obrázok k článku Súboj najlepších atlétov v okrese: Ktorá škola získala najviac ocenení?
Foto: Tomáš Batiz

Krásne slnečné počasie v areáli mikulášskeho gymnázia sprevádzalo pretekárov na ďalšom ročníku okresných preteku škôl v atletike, ktoré sa aj tento rok tešilo z bohatej pretekárskej účasti. ***„Je to najväčšia súťaž počas celého roka. Účasť je približne 200 atlétov, respektíve sa tu reprezentuje 10 škôl,“ povedal Ivan Kráilik, jeden z organizátorov celého preteku.

Víťazi postupujú na krajské kolo

Spomedzi všetkých víťazov danej kategórii postupujú pretekári na krajské kolo. „Víťazné družstvá postupujú na krajské kolo, ktoré sa uskutoční v Rabči začiatkom júna,“ pokračoval ďalej Králik, ktorý okrem toho zhodnotil aj najkvalitatívnejšie disciplíny: "Čo sa týka kvality. Veľmi dobre výkony boli v skoku do výšky chlapcov, okrem toho nás potešili aj výkon v skoku do diaľky dievčat.

Talentované dievčatá

Medzi pretekármi na okresnej súťaži vyčnievali hlavne tí, ktorí sa atletike už dlhodobo venujú. ***„Máme aj perspektívnych atlétov, ktorí trénujú v CVČ a to napríklad Zuzana Haviarová a Petra Lipanovská. Uvidíme, či sa im podarí postúpiť na Majstrovstvá Slovenska,“ poznamenal na záver Králik.

Na krajské kolo postupuje:

  • ZŠ Janka Kráľa
  • Gymnázium Michala Miloslava Hodžu
FOTO: Okresné preteky škôl v atletike
10
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM