Tomáš Batiz Vodný slalom

Majstrovstvá sveta vodákov vo Francúzsku: Ktoré mikulášske lode postúpili do semifinále?

Francúzske mesto Pau je deiskom Svetového pohára vo vodnom slalome. V kvalifikácii mal silné zastúpenie aj Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta vodákov vo Francúzsku: Ktoré mikulášske lode postúpili do semifinále?
Zdroj: TASR

V stredu boli na programe kvalifikácie v troch kategóriách. Hneď z prvého kola deblisti postúpili do semifinále, najpresvedčivejšie z druhej priečky Škantárovci, bez komplikácii zvládli trať s 23 bránkami aj Kučera s Bátikom, jedine Hochschornerovci trochu vyvolali napätie, keď postúpili zo 14. priečky s dva sekundami penalizácie na 18. bránke.

Postup Grigara

S ľahkosťou zvládol kvalifikáciu kajakárov so 103 štartujúcimi Andrej Málek, skončil deviaty a naznačil svoje možnosti aj v semifinále. Až 27. Jakub Grigar si po pripísaní dvoch sekúnd penalizácie už na 4. bránke mohol uľahčene vydýchnuť, keď sa udržal v tridsiatke postupujúcich z 1. kola. Menej sa darilo Martinovi Halčinovi, jedinému, na ktorého čakala opravná jazda v 2. kole. Napokon mu postup priniesla, oproti 1. kolu sa zrýchlil o 3,47 s a skompletizoval slovenskú kajakársku trojicu do semifinále.

Kaliská s čistou jazdou

V 1. kole sa medzi dvadsiatkou postupujúcich ocitla kajakárka Elena Kaliská s čistou jazdou na 18. mieste. V mužských singloch zvládli postupovo 1. kolo aj 9. Michal Martikán a 13. Alexander Slafkovský. Čo sa však vôbec nečakalo, Dukátová skončila na 21. mieste ako prvá nepostupujúca. Doplatila na dotyk v bránke číslo 14 a dve trestné sekundy penalizácie jej cestu do semifinále medzi 71 štartujúcimi sťažili.

Postúpili aj Kučera s Bátikom

Hneď z prvého kola deblisti postúpili do semifinále, najpresvedčivejšie z druhej priečky Škantárovci, bez komplikácii zvládli trať s 23 bránkami aj Kučera s Bátikom, jedine Hochschornerovci trochu vyvolali napätie, keď postúpili zo 14. priečky s dva sekundami penalizácie na 18. bránke. Štartovalo 18 deblov, z nich postupovalo z 1. kola až 15.

Konečné výsledky kvalifikácie mikulášskych zástupcov:

  • K1m: 27. Jakub Grigar 82,66 (2), 33. Martin Halčin, v 2. kole 3. Halčin 79,90 (0)
  • C1m: 9. Michal Martikán 86,35 (0), 13. Alexander Slafkovský 87,25 (2)
  • K1ž: 18. Elena Kaliská 91,37 (0
  • C2m: 5. Tomáš Kučera – Ján Bátik 93,00 (0)
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM