Pavol Tomčík Vodný slalom

Svetový vodný slalom prišiel o veľkú osobnosť: Vladimír Cibák zomrel vo veku 81 rokov

Vladimír Cibák získal ako prvý Lipták medailu na majstrovstvách sveta. V nedeľu dotĺklo jeho srdce navždy.

Ilustračný obrázok k článku Svetový vodný slalom prišiel o veľkú osobnosť: Vladimír Cibák zomrel vo veku 81 rokov
Zdroj: Dnes24.sk

V 50-tych rokoch získal Vladimír Cibák striebro a dva bronzy v hliadke 3 x K1. V individuálnej súťaži skončil na MS 1955 v Tacene ôsmy. Bol vodnoslalomárskym reprezentantom, trénerom a funkcionárom. Tento velikán vodnoslalomárskeho športu zomrel vo veku 81 rokov a športovej verejnosti bude veľmi chýbať.

Pred niekoľkými rokmi som pracoval pre iné médium a osobne som sa s p. Cibákom pracovne stretol, aby sme hovorili o histórii mikulášskeho vodného slalomu. Dodnes si spomínam na jeho vetu, keď mi povedal, že on síce všetko začal, ale každé víťazstvo mikulášskeho vodného slalomára vo svetovom pohári, alebo na majstrovstvách sveta mu spôsobuje toľkú radosť, že mu predĺži jeho život o jeden rôčik. Vtedy som si pomyslel, že pri úspechoch vodného slalomu v KTK bude pán Cibák žiť večne,“* hovorí Pavol Tomčík st., športový redaktor mikulas.dnes24.sk.

Po skončení športovej kariéry pôsobil Vladimír Cibák dlhé roky ako tréner v Liptovskom Mikuláši i pri reprezentácii. Bol aj funkcionárom klubu i Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode. Slovenský olympijský výbor ho ocenil plaketou pre osobnosti, ktoré svojou činnosťou výrazne prispievajú k rozvoju olympionizmu a športu.

V roku 2011 ho uviedli do Siene slávy SZKDV. Slovenský olympijský výbor ho v roku 2014 ocenil plaketou pre osobnosti, ktoré svojou činnosťou výrazne prispievajú k rozvoju olympionizmu a športu. Česť jeho pamiatke!

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Dnes24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM