Správy

Svitlo svetielko nádeje: O dom služieb prejavili záujem dvaja investori

Liptovskomikulášskej radnici sa pravdepodobne až na šiesty pokus podarí vo verejnej obchodnej súťaži predať staršiu budovu mestského domu služieb s parkoviskom a trhoviskom v centre. Na zmiernené podmienky za pôvodnú cenu 1,06 milióna eur zareagovali dvaja záujemcovia.

Ilustračný obrázok k článku Svitlo svetielko nádeje: O dom služieb prejavili záujem dvaja investori
Foto: Slávka Kellová

„Príslušná komisia otvorila práve dnes doručené obálky a vyhodnotila splnenie súťažných podmienok. Oba návrhy teraz sprístupníme širokej verejnosti, aby naši občania mali možnosť pozrieť sa na možné budúce riešenia tejto určite zaujímavej lokality v centrálnej zóne,“ informoval viceprimátor Jozef Repaský.

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) zmiernilo ešte v marci niektoré súťažné podmienky pri zachovaní pôvodne stanovenej ceny na úrovni jedného milióna eur. Nový investor musí podľa nich vybudovať namiesto 350 parkovacích miest iba 150 a mestské informačné centrum sa uspokojí s viac ako o tretinu menšími priestormi.

Občania si môžu prezrieť urbanisticko-architektonické návrhy investorov z Ružomberka a Popradu a vyjadriť sa k nim do 6. júna. Pár dní potom ich komisia vyhodnotí definitívne. Zisk z prípadného predaja chce samospráva použiť na podstatné zníženie úverovej zadlženosti mestskej pokladnice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM