Slávka Kellová Rôzne

Tabuľa Klastra Liptov má zlepšiť orientáciu turistov

Informácie o turistických atrakciách či možnostiach ubytovania by od marca 2012 mali nájsť návštevníci Liptovského Mikuláša vďaka prvej interaktívnej informačnej tabuli na jednom mieste. Klaster Liptov ju chce umiestniť v nákupnej zóne pri vjazde do

TASR o tom informovala projektová koordinátorka Klastra Liptov Miroslava Pallová. Náklady približne 6000 eur získa klaster podľa Pallovej z eurofondov v rámci programu Cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007–2013. „Projekt sa začal realizovať v októbri 2011 a skončí v septembri 2012. Predpokladané celkové náklady sú 40.788 eur. Nadviažeme tak na už zrealizovaný projekt TATRA-INFO, v rámci ktorého Biuro Promocji Zakopanego získalo finančné prostriedky na kúpu podobných dvoch statických informačných kioskov na podporu cezhraničného partnerstva v oblasti destinačného e-marketingu. Súčasťou projektu bolo aj vydanie tematických propagačných materiálov o regiónoch Liptov a Zakopané,“ povedala Pallová.

Riaditeľka Klastra Liptov Darina Bartková zdôraznila, že za prvých deväť mesiacov tohto roka navštívilo región 300.000 návštev­níkov, čo predstavuje nárast o 17,44 percenta oproti roku 2010. „Vzrástol aj počet prenocovaní v Liptove o 9,3 percenta (1 milión prenocovaní). Spoločná práca Klastra Liptov a aktivity členov prinášajú po rokoch ovocie. Z Liptova sa stala turisticky najvyhľadávanejšia destinácia na Slovensku,“ uviedla Bartková.

Spoločné projektové aktivity vedú podľa projektového manažéra Jána Gemzického k zvyšovaniu konkurencieschop­nosti nielen Liptova, ale aj Zakopaného vzájomnou spoluprácou. „Cieľom kooperácie regiónov je osloviť nielen vlastné trhy, ale aj náročnejších návštevníkov zo Západnej Európy. Expanzia na široký európsky trh je prioritná pre obidvoch projektových partnerov,“ doplnil Gemzický.

Vyvolaniu záujmu o cezhraničné cestovanie má podľa Pallovej napomôcť spoločná propagácia a prezentácia obidvoch regiónov. "A vybudovanie statického informačného kiosku – infomatu s dostupnými informáciami o oboch regiónoch 24 hodín denne, ktorý je doplnením už inštalovaných infomatov v Zakopanom, najnavštevovanejšom turistickom centre Poľska. Doplnkom je spoločný propagačný materiál 100+1 NAJ Liptova a Zakopaného. Viac informácií na web stránke www.klasterliptov.sk,"; dodala Pallová.

zdroj: TASR foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM