Tomáš Batiz Šport

Talentovaný Richard Turčaník z Liptova: Na Majstrovstvách Slovenska v karate získal zlato!

Skvelý úspech sa podaril mladému mikulášskemu rodákovi Richardovi Turčaníkovi, ktorý na Majstrovstvách Slovenska v karate získal zlatú medailu.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaný Richard Turčaník z Liptova: Na Majstrovstvách Slovenska v karate získal zlato!
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Sedemročný Richard Turčaník doniesol z Popradu do Mikuláša z víkendových Majstrovstiev Slovenska detí a žiakov v karate zlato. Žiak zo ZŠ Palúdzka a člen Karate klubu Torade Liptovský Mikuláš získal okrem prvenstva aj dve tretie miesta. Richard reprezentoval v troch disciplínach – agilita, kata a kumite.

V kumite 6–7 ročných chlapcov nad 30 kg vyhral všetky svoje zápasy a zaslúžene sa stal majstrom Slovenskej republiky. Výborný výkon predviedol v súťaži kata, kde vybojoval spomedzi 24 pretekárov skvelé 3. miesto, pričom podľahol iba neskoršiemu víťazovi. V súťaži agilita dosiahol 3. najlepší čas, čo mu prinieslo nečakanú druhú bronzovú medailu v silnej konkurencii 28 pretekárov.

V celkovom hodnotení klubov sa Karate klub Torade Liptovský Mikuláš umiestnil na 23. mieste. Na majstrovstvách sa zúčastnilo viac než 460 pretekárov zo 60 klubov, ktorí sa kvalifikovali na základe poradia v slovenskom pohári alebo v regionálnych súťažiach.

Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM