Krimi

Táto nočná jazda sa vodičovi (66) teda nevyplatila: Policajti ho načapali s takmer 2 promile v dychu

Polícia v nedeľu v noci zastavila v obci Závažná Poruba 66-ročného muža z okresu Liptovský Mikuláš. Po miestnej komunikácii viedol motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Táto nočná jazda sa vodičovi (66) teda nevyplatila: Policajti ho načapali s takmer 2 promile v dychu
Zdroj: TASR

Muž teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „V obci ho zastavila policajná hliadka a počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,82 mg/l, teda 1,71 promile alkoholu v dychu,“ spresnil krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Poverený príslušník ukončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodal R. Moravčík.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí.

Prečítajte si tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM