Tomáš Batiz Šport

Tatran doma opäť prehral: Rozhodol gól v závere

V 23. kole II. futbalovej ligy MFK Tatran Liptovský Mikuláš odohral zápas na vlastnom štadióne proti AFC Nové Mesto nad Váhom.

Ilustračný obrázok k článku Tatran doma opäť prehral: Rozhodol gól v závere
Foto: Tomáš Batiz

V úvode stretnutia si oba celky vypracovali gólové šance. Najprv v 4. minúte sa Čery dostal k centru z pravej strany, no jeho hlavičku dokázal Belic vytesniť mimo priestor brány. O minútu neskôr sa dostali do šance aj hostia, keď si Mikeš obišiel protihráča a pred bránou našiel Bošanského, ktorý z bezprostrednej blízkosti nechal vyniknúť Šavola. Najväčšiu príležitosť v prvom polčase mal po Kucharčíkovej dlhej prihrávke Papaj, ten zostal osamotený v pokutovom území, ale aj jeho strela letela mimo brány hostí.  

Liptáci nevyužívali šance

Druhý polčas začali oba celky opatrne a hralo sa najmä v strede ihriska. Od 52. minúty opäť na ihrisku dominoval Liptovský Mikuláš a súpera tlačil na jeho polovici ihriska. V 58. minúte Kucharčík perfektne našiel dlhou prihrávkou Čeryho, ktorý ale dlho váhal a napokon trafil iba pred ním stojaceho obrancu. Nové Mesto nad Váhom celý zápas hrozili nebezpečnými protiútokmi, čo sa im aj vyplatilo a v 68. minúte sa dostal do úniku Mikuš a k strelou k žrdi poslal svoj tím do vedenia. V 80. minúte sa v protiútoku ocitol osamotený Bellás, ktorý vyrovnal presnou strelou na 1:1.

Rozhodol gól v závere

Nové Mesto nad Váhom napokon o svojom víťazstve rozhodlo v poslednej akcii zápasu, keď krívajúcemu Očenášovi ušiel Mikuš a svojim druhým gólom spečatil na konečných 1:2. Liptáci boli počas zápasu aktívnejším tímom, no doplatili na svoje nepremenené šance a hostia ich chyby v obrane využili na strelenie dvoch gólov.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – AFC Nové Mesto nad Váhom 1:2 (0:0)

  • Góly: 80. Bellás – 66. Mikuš, 90+2. Mikuš
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj, S. Andrić, Poremba, Lišivka, Čery, D. Andrić, Kucharčík, Ondrek 
 
  • AFC Nové Mesto nad Váhom: Belic – Vlado, Šupka, Holíček, Mikuš, Lopušan, Jurica, Svatík, Bošanský, Mikeš, Kubrický 
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM