Tomáš Batiz Futbal

Tatran mieri medzi najlepšiu slovenskú osmičku: O víťazstve rozhodol Staš, FOTO

Futbalisti Liptovského Mikuláša zabojovali v piatoko kole Slovenského pohára o postup medzi najlepšiu slovenskú osmičku. Na domácom ihrisku privítali Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Tatran mieri medzi najlepšiu slovenskú osmičku: O víťazstve rozhodol Staš, FOTO
12
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Liptáci vstúpili do zápasu aktívne, ale na prvú vážnejšiu šancu si museli počkať do až do 22. minúty. Kapláň z pravej strany poslal prihrávku na voľného Porembu, ten však zbytočne zmätkoval a nakoniec neposlal loptu do odkrytej Gábrišovej brány. Domáci mali veľkú šancu aj o desať minút neskôr. Kapláň sa v päťke dostal k odrazenej lopte, lenže jeho pokus z prvej zvolenský brankár reflexívne nohou vyrazil.

Aj v druhom dejstve mali Liptáci viac z hry. Herný prejav oboch mužstiev bol síce nemastný – neslaný, ale Tatran o čosi súpera prevyšoval. V 64. minúte sa mikulášski futbalisti napokon dočkali. Centrovaná lopta skončila na zadnej tyči, kde sa Papaj hlavičkou nemýlil. Zvolen po inkasovanom góle stavil všetko na útok, čo sa mu nevyplatilo. V 73. minúte si striedajúci Staš zasekol súpera a následnou presnou strelou k ľavej tyči zvýšil na 2:0. V záverečnej desaťminútovke pohrozil spoza 16-tky Kapláň, ale jeho strelu Gábriš zlikvidoval.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Zvolen 2:0 (0:0)

  • Góly: 64. Papaj, 73. Staš
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj, Poremba, Lišivka, Iv. Kotora, Kapláň, Otruba, Kucharčík, Ondrek
  • MFK Zvolen: Gábriš – Mikinič, Ig. Kotora, Celestine, Bojda, Slovák, Mádel, Lupčo, Kmeť, Kouessabio, Hrebík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM