Pavol Tomčík Futbal

Tatran na pôde poslednej Ružinej s prehrou o dva góly

Aj súboj posledného dvanásteho mužstva s predposledným jedenástym prinieslo 27. kolo druhej futbalovej ligy. V tzv. "šesťbodovom" zápase na seba narazili domáca Ružiná a Liptovský Mikuláš. V stretnutí napokon padli štyri góly, až tri však do siete hosťujúceho Šavola.

Ilustračný obrázok k článku Tatran na pôde poslednej Ružinej s prehrou o dva góly
Foto: Michal Paška

Súboj tabuľkových susedov, dlhodobo usadených v pásme zostupu, viac ako dve tretiny duelu prinášal bezgólový rezultát. Dve stovky prítomných divákov na štadióne v Ružinej sa dočkali až v 66. minúte, keď sa do „čierneho“ trafil Ferenc. Toho už o tri minúty napodobnil Kočiš – 2:0. Mikulášania sa k stíhacej jazde nadýchli len raz, v 71. minúte po góle Kubenu. Jeden gól bol však na body málo, tobôž, keď Ferenc v 77. minúte pridal svoj druhý gól v stretnutí a uzatvoril skóre duelu na konečných 3:1. Boj o záchranu druhej ligy tak pre obe mužstvá pokračuje ďalej a bude ešte poriadne „horúci“.

TJ Baník Ružiná – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:1 (0:0)
Góly: 66. a 77. M. Ferenc, 69. M. Kočiš – 71. Kubena
ŽK: 82. Daško – 31. J. Chomistek, 39. Mizerák
Rozhodovali: Smolák – Borsányi, Bobko
Divákov: 200
Zostava MFK Tatran: Šavol – Mizerák (72. Balluch), Kubena, Kucharčík, Moravčík, Latiak, Pastva, Lišivka, Malec, Chomístek (55. Morong), Hricov (66. Tomko)

Ján Karaffa (tréner Liptovského Mikuláša): „Bol to vyrovnaný zápas bez čistých šancí na obidvoch stranách. Rozhodlo, že domácim sa niekoľko zo svojich možností podarilo pretaviť do gólov a nám nie. Ružiná zrejme mala aj väčšiu túžbu po víťazstve.“

Tabuľka druhej ligy po 27. kole (po sezóne vypadne 11. a 12. mužstvo):
1. Dunajská Streda 56 bodov
10. Dolný Kubín 27 bodov
11. Liptovský Mikuláš 25 bodov
12. Ružiná 23 bodov

Foto: Michal Paška, mfktatran.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM