Tomáš Batiz Futbal

Tatran nenadviazal na historické umiestnenie: Ako hodnotí sezónu vedenie klubu?

Futbalisti Liptovského Mikuláša majú za sebou sezónu 2016/2017. S jej výsledkom môžu byť spokojní iba čiastočne.

Ilustračný obrázok k článku Tatran nenadviazal na historické umiestnenie: Ako hodnotí sezónu vedenie klubu?
Foto: Tomáš Batiz

MFK Tatran Liptovský Mikuláš ešte v sezóne 2015/2016 skončil na treťom mieste, čo bolo pre klub z metropoly Liptova historicky najlepším umiestnením. Káder spoločne s trénermi od tej doby prešiel menšou obmenou, čo sa aj podpísalo pod konečné 10. miesto.

Stavili na odchovancov

Postu trénera sa od začiatku sezóny 2016/2017 zhostil Jozef Majoroš, ktorý patrí medzi známych a renomovaných trénerov na Slovensku. Dôkazom toho bol dobrý štart do sezóny a zabezpečenie nadstavby predčasne. „Samozrejme. Cieľ, ktorý sme si stanovili, zachrániť druhú ligu, sme splnili. Mali sme dobrú jesennú časť,“ zhodnotil už bývalý tréner Liptákov Jozef Majoroš.

Odchody viacerých opôr

Pod zlyhanie Liptovského Mikuláša v nadstavbovej časti sa podpísalo najmä prestupové obdobie počas zimenej prestávky. Liptáci z neho viac stratili ako získali. Káder zamrzeli najmä odchody obrancu Kubenu a najlepšieho strelca Gereca. „Po odchode viacerých opôr sme už na jar nedokázali držať krok so súpermi ako Nitra, Skalica a Šamorín. Prišla na náš kríza, aj keď sme nehrali zle, ale nebodovali sme,“ dodal Majoroš.

Sezónu hodnotia pozitívne

Vedenie klubu sa síce jedným dychom obzerá za historickým najlepším umiestnením, lenže uvedomuje si aj aktuálnu situáciu v klube. Tatran odohral prakticky celú sezónu s jedným z najmladších kádrov v súťaži, navyše nedisponoval takými finančnými prostriedkami ako niektoré kluby, ktoré sa umiestnili ešte o čosi horšie. „Sezónu však hodnotím pozitívne, pretože sme s našim rozpočtom skončili lepšie ako Poprad, ktorý je v tomto ohľade úplne niekde inde,“ skonštatoval Ján Papaj, športový riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Rokujú o novom trénerovi

Ako ďalej priblížil Papaj. V týchto dňoch prebiehajú rokovania s novými trénermi. Zmeny čakajú aj káder. Klub by sa chcel posilniť o štyroch hráčov. „Určite potrebujeme doplniť útočníka, pretože sme dávali málo gólov. Všetko sa dozvieme v priebehu júna, kto klub opustí a kto naopak posilní,“ dodal Papaj.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM