Tomáš Batiz Futbal

Tatran privítal na domácom ihrisku rezervu Žiliny: Obranca Kucharčík hrdinom zápasu

Futbalisti Liptovského Mikuláša privítali v rámci 12. kola nadstavby DOXXbetligy súpera zo Žiliny. O víťazovi zápasu sa rozhodlo až v samotnom závere.

Ilustračný obrázok k článku Tatran privítal na domácom ihrisku rezervu Žiliny: Obranca Kucharčík hrdinom zápasu
Foto: Tomáš Batiz

Mikulášski futbalisti netradične v strede týždňa privítali na domácom ihrisku rezervu zo Žiliny, proti ktorej naposledy ťahali za kratší koniec. V úvode stretnutia sa do lepších šancí dostávali hostia, ktorí však svoje strelecké pokusy nedokázali pretlačiť za chrbát Macíka. Prvá vážnejšia šanca domácich prišla v 12. minúte, v ktorej Gerec pálil iba do brankára. Ďalšia šanca na strane Liptákov prišla v 34. minúte, v ktorej Jasenovský pálil len tesne mimo brány.

Rýchly futbal Žilinčanov

O pár minút to vyskúšal aj obranca Mizerák, ktorý zhruba z 20 metrov pálil tesne nad brvno. „Prvý polčas bol vyrovnaný, nevedeli sme sa presadiť. Hostia mali nepríjemné protiútoky. Hrali dobrý futbal, takže musím ich pochváliť za dobrý výkon,“ zhodnotil športový riaditeľ domácich Ján Papaj.

V druhom polčase pokračovala vyrovnaná hra na oboch stranách. Lepšie do druhého dejstva nastúpili hostia, ktorí zatvorili domácich hráčov na vlastnej polovici. Azda najväčšiu šancu v zápase mali domáci v 62. minúte, v ktorej hlavička Gereca skončila u brankára Kňazoviča, ktorý reflexívne zasiahol.

Vyložená šanca domácich

Gerec sa do ďalšej vyloženej šance dostal v 74. minúte, kde opäť pálil iba do brankára, no k následnému zakončeniu sa už nedostal. V závere to už vyzeralo, že body sa na Liptove budú deliť, lenže v 80. minúte o všetkom rozhodol obranca Kucharčík, ktorý po rohovom kope namieril presne. „V kabíne sme si povedali, že musíme k hráčom lepšie dostupovať. Mali sme viaceré dobré šance, ktoré vyhostili gólom Dušana. V druhom polčase sme siahli na dno síl. Myslím si, že diváci vedeli dobrý futbal,“ povedal hrajúci športový riaditeľ Ján Papaj.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Žilina B

  • Góly: 80. Kucharčík
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Šimún, Kubena©, Kucharčík, Papaj, Gerec, Mizerák, Staš, Jasenovský, Pastva, Poremba
  • MŠK Žilina B: Kňazovič – Puček, Vallo, Hancko, Ďuratný©, Václavík, Tlacháč, Majdan, Gorelčík, Minárik, Majštinik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM