Tomáš Batiz Futbal

Tatran privítal na domácom ihrisku Sereď: Podarilo sa Liptákov predĺžiť víťaznú sériu?

Futbalisti Liptovského Mikuláša sa počas víkendu predstavili svojim divákom na vlastnom ihrisku. V zápase padli dokopy štyri góly.

Ilustračný obrázok k článku Tatran privítal na domácom ihrisku Sereď: Podarilo sa Liptákov predĺžiť víťaznú sériu?
Foto: Tomáš Batiz

Liptáci začali zápas tým najlepším spôsobom, po tom čo už v 3. minúte poslal Liptákov do vedenia Jasenovský. Mikulášski futbalisti pokračovali vo svojom perfektnom výkone aj naďalej. V 9. minúte sa po rohu presadil obranca Kucharčík, ktorý poslal Liptákov už do dvojgolového vedenia. „Vyšiel nám úvod zápasu, čo nám mohlo trošku psychicky pomôcť, ale súper podal dobrý výkon, takže dráma bola aj v ďalších minútach zápasu,“ povedal Ján Papaj, športový riaditeľ a hráč mikulášskeho tímu.

V 26. minúte spálili obrovskú šancu na strelenie gólu Gerec s Papajom. Gerec s dobrej pozície vystrelil, brankár loptu vyrazil a k dorážke sa dostal osamotený Papaj, ktorého strela ale letela tesne ponad Šálkovu bránu. Druhý polčas začali aktívnejšie domáci hráči. Už v 46. minúte mohol zvyšovať Gerec, ale jeho strela z hranice 16-ky tesne minula Šálkovu bránu. V ďalšom priebehu druhého polčasu hra na trávniku už nebola taká atraktívna ako z prvého dejstva.

Diváci si opäť prišli na svoje až v závere stretnutia. V 83. minúte hlavný rozhodca Ježík nariadil pokutový kop, po tom čo Macík fauloval Mečiara. Skúsený útočník hostí sa nemýlil a znížil na rozdiel jedného gólu. Netrvalo dlho a domáci sa opäť dostali do dvojgólového vedenia. V 86. minúte Šimún prudkou hlavičkou poslal loptu za Šálkou chrbát. „Už v prvom polčase sme mohli pridať ďalšie góly, ale to sa nám nepodarilo. Súper znížil po našej chybe, ale nakoniec Šimún to celé upokojil gólom po štandardnej situácii,“ dodal na záver Papaj.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠKF Sereď 3:1 (2:0)

Góly: 3. Jasenovský, 9. Kucharčík, 86. Šimún – 84. Mečiar(pen.)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Šimún, Kubena(90.Poremba), Kucharčík, Papaj(84.Hirka), Gerec, Mizerák, Staš(65.Laco), Jasenovský, Lišivka©, Pastva

ŠKF Sereď: Šálka – Chynoradský, Kotora, Mečiar, Laura(74.Vindiš), Pellet, Čertík(62.Jankto), Loduha, Abrahám, Štajer(20.Lovás), Djiby Ba

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM