Tomáš Batiz Futbal

Tatranci začali prípravu najlepším spôosobom: V derby o Liptov výhra Mikuláša

Futbalisti Liptovského Mikuláša majú za sebou prvý zápas v zimnej príprave. V súboji o Liptov zdolali ligový Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Tatranci začali prípravu najlepším spôosobom: V derby o Liptov výhra Mikuláša
Zdroj: Ján Kmeť

Netrvalo dlho a futbalisti Liptovského Mikuláša, prednejšie po štyroch dňoch od začiatku zimnej prípravy, odohrali prvý zápas, v ktorom sa predstavili na ihrisku susedného Ružomberka. „Prišla ponuka od Ružomberka, ktorá sa určite neodmieta, aj keď sme prakticky iba teraz začali so zimnou prípravou,“ skonštatoval Ján Papaj, hráč a športový riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Vyrovnaný prvý polčas

Už v úvode zápasu sa dostal do zakončenia Papaj, ale s jeho strelou si brankár Macík poradil. Na opačnej strane to v priebehu niekoľkých minút vyskúšala dvojica Mareš, Andrézly – tej však hosťujúca obrana z Mikuláša odolala. Krátko pred koncom 21. minúty sa strelecky opäť presadil Papaj, ale Macík bol opäť pozorný. V závere prvého dejstva ešte zaujala šanca Lacného, tá však gólom neskončila.

„Prvý polčas bol vyrovnaný. Hralo sa na ťažkom teréne, pretože umelá tráva nebola dostatočne odhrnutá, čo komplikovalo hru obom tímom. Dostavali sme sa aj do zakončenia, takže sme s domácimi držali krok,“ zhodnotil Papaj.

Rozhodlo sa v závere

Ako to už v prípravných zápasov býva, oba tímy do druhého polčasu poslali obmenené zostavy. Prvá desaťminútovka druhého dejstva patrila Ružomberčanom, ale so zakončeniami Ďubeka a Lačného si Šavol poradil. Liptovský Mikuláš prakticky až v závere z jednej šance dokázal skórovať, keď mladý 18-ročný Kutlík dotlačil loptu do siete. V závere sa domáci ešte snažili skorigovať výsledok, ale zakončenia Ďubeka a Nagyho gólom neskončili. „Dá sa povedať, že sme s ojedinelej šance skórovali a rozhodli zápas, " zhodnotil Papaj. Víťazný gól potešil aj samotného Kristiána Kutlíka: "Gól ma samozrejme teší, určite mi to dodá sebavedomie, ale zapas mi ukázal aj nedostatky, na ktorých budem musieť popracovať.“

MFK Ružomberok – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0)

  • Góly: 81. Kutlík
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kreva, Očenáš, Kucharčík, Janec – Lišivka, Poremba – Papaj, Laco, Jasenovský – Daňovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM