Slávka Kellová Iné športy

Tatranské slalomy: Už tento víkend aj s veľkými menami

Medzinárodný tatranský slalom - Memoriál Ondreja Cibáka poctia v jeho 64. ročníku aj niektoré veľké mená svetového diania. Blízkosť olympiády a odlesk majstrovstiev Európy v Augsburgu, ktoré boli predchádzajúci víkend, sa však nezaprie.

** „Z našich špičkových slalomárov nebude chýbať nikto, zo zahraničia pri študovaní štartovnej listiny zaujme Francúz Peschier, aj Poliaci Polaczykovci, či ďalšie mená z Nemecka, alebo Anglicka,“** povedal Ivan Cibák, prezident zväzu. „Dovedna by sme narátali 232 lodí z 12 krajín, takže aj my organizátori budeme mať čo robiť, aby sme tento nápor zvládli.“

Dvojnásobná olympijská víťazka Elena Kaliská sa síce hneď po ME presunula do francúzskeho Pau, kde na ňu čakajú ďalšie nominačné preteky v súboji s Janou Dukátovou, no MTS, svoju srdečnú záležitosť, stihne. „Trénuje v krásnom počasí, aj Francúzi si tu rozložili stan,“ informoval na diaľku tréner Peter Mráz.

Na MTS budú chýbať bratia Hochschornerovci, neprihlásila sa ani Dukátová, ostatní však v štartovkách figurujú. Na rozjazd poslúži ako sa zaužívalo, piatkový Medzinárodný slalom, v sobotu a nedeľu sa už pôjde na vetve s názvom Orava naostro. V piatok a sobotu čakajú na juniorov a slalomárov do 23 rokov aj prvé a druhé nominačné preteky do reprezentácie. Vlani zvíťazili v C1 Takuja Haneda (Jap.), v K1 ženy Jana Dukátová (UK Bratislava), v C2 1. Ladislav a Peter Škantárovci (ŠKP Bratislava), v K1 muži Ján Šajbidor (Dukla L. Mikuláš) a v C1 Aleksandra Kosmačevová (Rus.).

Program Tatranských slalomov:

piatok
** Medzinárodný slalom: 9:45 dve jazdy C1 muži, K1 ženy, **13:00
dve jazdy C2, K1 muži, C1 ženy

sobota Kvalifikácia MTS: 9:45 dve jazdy C1 muži, K1 ženy, 13:30 C2, K1 muži, C1 ženy

nedeľa
9:30 semifinále všetkých kategórií, 13:00 finále

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM