Kultúra

Telesné nedostatky ich nezastavia: V Liptovskej galérii vystavuje trojica hendikepovaných autorov

Návštevníci sídelnej budovy Liptovskej galérie Petra Michala Bohúňa v Liptovskom Mikuláši majú až do 29. júla jedinečnú možnosť pozrieť si nevšednú spoločnú výstavu obdivuhodnej tvorby trojice telesne ťažko postihnutých autorov pod názvom Život s hendikepom.

Ilustračný obrázok k článku Telesné nedostatky ich nezastavia: V Liptovskej galérii vystavuje trojica hendikepovaných autorov
Zdroj: Dnes24.sk

„Fotografovanie mi už roky pomáha zabúdať na to, čo sa mi stalo. Najradšej síce tvorím doma vo svojom ateliéri, ale občas potrebujem vyjsť von. Vtedy veľmi rád fotím živé koncertné vystúpenia hudobníkov. Občas sa pokúšam zvečniť aj prírodnú krajinu,“ priblížil spolutvorca viacerých obalov hudobných albumov Igor Frimmel.

Bratislavčanka Pavlína Triščová maľuje nohami. „Pomáham si nimi odmalička, preto mi to nepripadá vôbec zvláštne. Hovorím si, že príroda to skrátka zariadila takto. Postupne som sa dostala aj k maľovaniu obrazov,“ vysvetlila s tým, že rada využíva rôzne originálne výtvarné techniky a postupy.

Zaujímavé kvetinové zátišia, krajinky, portréty či náboženské témy maľuje nohami aj Danka Pekarovičová. „Prvé výkresy si oprela o čelo gauča a tak začala robiť prvé ťahy. Do maľovania ju nemusí nikto nútiť, naopak, rada si ním vypĺňa voľné chvíle. Jednoducho vypýta si výkres a kreslí,“ dodala jej mama Edita.

Foto: LGPMB

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM