Tomáš Batiz Rôzne

Testovali sme funkčnosť mikulášskej zelenej vlny: O výsledku sa presvedčte vo VIDEU

V Liptovskom Mikuláši spustili zelenú vlnu, ktorá má uľahčiť dopravu na mikulášskom hlavnom ťahu. Funguje nové nastavenie semaforov?

Ilustračný obrázok k článku Testovali sme funkčnosť mikulášskej zelenej vlny: O výsledku sa presvedčte vo VIDEU
Zdroj: Dnes24.sk

V metropole Liptova už niekoľko týždňov funguje nové nastavenie semaforov. Podľa radnice je doprava v Liptovskom Mikuláši o niečo bezpečnejšia a plynulejšia.

Zelená vlna za niekoľko tisíc

Pôvodne bola plánovaná len koordinácia križovatiek od Rachmaninovho námestia po priechod pri obchodnom centre Jasná, po novom prejdete na zelenú až po Hypernovu. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili ešte v marci 25 tisíc eur na zabezpečenie takzvanej zelenej vlny pre vodičov. ”Som rád, že sa nám podarilo nájsť riešenie, ktoré má širší záber a je ešte lacnejšie ako pôvodné. Verím, že tento krok prispeje k bezpečnejšej a plynulejšej premávke v Liptovskom Mikuláši,“ uviedol ešte koncom septembra primátor Ján Blcháč.

Uspela v našom teste?

Funkčnosť zelenej vlny sme sa rozhodli vyskúšať v našom teste. Autom sme prešli úsek cesty I/18 od križovatky pred Hypernovou až po Rachmaninovo námestie. Plynulosť dopravy a výsledok samotného testu si môžete pozrieť vo videu pod článkom.

Zdroj: YouTube.com
Boli peniaze použité správne?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM