Michal Paška Šach

Tomčík bol na Majstrovstvách Slovenska štrnásty

Silná liptovská výprava sa zúčastnila Majstrovstiev Slovenska jednotlivcov v šachu pre rok 2011. Z Liptovskej šachovej školy sa najlepšie umiestnil Michal Tomčík v B turnaji.

Majstrovstvá Slovenska jednotlivcov v šachu už niekoľko rokov organizuje Šachový klub Banská Štiavnica v rámci festivalu podporovaného V4 fondom. Okrem dvoch OPEN turnajov so silnou medzinárodnou účasťou sa organizujú sprievodné akcie. Turnaj v bleskovom šachu, turnaj v Holanďanoch, simultánky na námestí a vyvrcholením bola partia legiend šachu medzinárodných veľmajstrov Luboša Kaválka a Lajosa Portischa naslepo, pričom ťahy týchto hráčov kopírovali živé figúrky.

V OPEN A turnaji zvíťazil ruský veľmajster Glejzerov pred dvojicou mladých slovenských veľmajstrov Tomášom Petríkom a Jánom Markošom. Liptovskú šachovú školu v turnaji zastupoval Vladimír Jacko, ktorý si počínal úspešne a získal z 9 partií 5 bodov. Ťažkú úlohu mala Karolína Turková, ktorá získala 3 body.

V B turnaji mali Liptáci zastúpenie štyrmi hráčmi. Opakovane vyrovnanú dobrú formu potvrdil 15-ročný Michal Tomčík, ktorý z 9 partií nazbieral 6 bodov. Obsadil tak 14. miesto z 82 účastníkov a pripísal si ďalší prírastok 35 bodov do ratingového hodnotenia FIDE. Aj ďalší hráči LŠŠ si polepšili skóre v ratingoch. Najviac sa Michalovi priblížil Adam Kerdík, ktorý získal 5,5 bodu a obsadil 24. miesto.

Kompletné výsledky: http://chess-results.com/tnr49505.aspx?…

Stránka organizátora: http://www.livechess.sk/

foto: Liptovská šachová škola

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM