Tomáš Batiz Správy

TOP mená mikulášskych bábätiek: Tieto išli medzi rodičmi na dračku

Za uplynulý rok prišli na svet desiatky Mikulášanov. Mnohí z nich sú menovcami. Prinášame rebríček najčastejších výberov mikulášskych rodičov.

Ilustračný obrázok k článku TOP mená mikulášskych bábätiek: Tieto išli medzi rodičmi na dračku
Zdroj: TASR

Uplynulý rok bude mať niekoľko Mikulášanov v rodnom liste uvedený ako rok svojho príchodu na svet. V mikulášskej nemocnici sa v roku 2017 narodilo 639 detí (pätoro dvojičiek), z toho sa obyvateľmi Liptovského Mikuláša stalo 296 detí (149 chlapcov, 147 dievčat). Informáciu potvrdila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Sofie a Jakubovia boli v uplynulom roku najobľúbenejšími menami pre novorodencov v Liptovskom Mikuláši. Zobrali tak vietor z plachiet Emám a Matejom, ktorí prevládali v roku 2016. Vyplýva to z evidencie liptovskomiku­lášskej matriky,“ skonštatovala Čapčíková.

Prevládali klasické mená

Aj minulý rok pokračovali rodičia v trende z roku 2016, keď sa do popredia začali dostávať klasické mená z kalendára pred tými exotickejšími. Po Sofiách v štatistike nasledujú Laury a Paulíny, obľúbeným dievčenským menom zaevidovaným na miestnej matrike je aj Nela a nasleduje Lujza. Rebríček najobľúbenejších chlapčenských mien v našom meste po Jakubovi dopĺňa meno Matúš, nasleduje Matej, Tomáš a Martin.

Manželstvá aj cudzincov

Manželstvo v našom meste uzatvorilo spolu 204 párov. „Svoju lásku spečatilo pred zrakom cirkvi 63 párov a 141 sobášov bolo civilných. Matrika eviduje z tohto počtu sobáše štyroch maloletých a 14 cudzincov,“ informuje ďalej mikulášska hovorkyňa. Najčastejšie povedali snúbenci svoje „áno“ v novej obradnej miestnosti na mestskom úrade, oddávali sa však aj v Demänovskej či Žiarskej doline, sobášilo sa aj na móle v Liptovskom Trnovci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM