Viktória Botošová Správy

Toto železničné priecestie sa bude dôkladne rekonštruovať: Úplná výluka, odrieknuté vlaky nahradia autobusy!

Železnice Slovenskej republiky začnú s rekonštrukciou železničného priecestia. Od kedy, do kedy práce potrvajú? Ako sa nás to dotkne a aké spoje budú zatiaľ premávať?

Ilustračný obrázok k článku Toto železničné priecestie sa bude dôkladne rekonštruovať: Úplná výluka, odrieknuté vlaky nahradia autobusy!
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začnú v utorok 23. júna s rekonštrukciou železničného priecestia v úseku trate Kraľovany – Dolný Kubín, nachádzajúceho sa pri železničnej stanici Párnica.

Výlukové práce potrvajú do 25. júna do 15.10 hod. Počas rekonštrukčných prác bude priecestie na ceste 1. triedy úplne uzatvorené a nahradené dočasným priecestím. Úplná uzávierka priecestia pre cestnú dopravu potrvá v čase od 08:00 hod. prvého dňa výluky do 18:00 hod. tretieho dňa výluky. Účastníci cestnej premávky budú dopravným značením presmerovaní na obchádzkovú trasu, vedenú po dočasnej sypanej komunikácii.

Toto všetko prejde rekonštrukciou

„Počas rekonštrukcie dôjde k demontáži gumokovovej priecestnej konštrukcie po dobe životnosti, ktorú čiastočne nahrádzala výdreva. Po odstránení 20 metrov pôvodnej koľaje s drevenými podvalmi a výmene štrkového lôžka bude osadená koľaj s betónovými podvalmi, na ktorú sa namontuje moderná celogumová priecestná konštrukcia typu STRAIL v dĺžke 13,20 metra. Vyasfaltované budú aj nové nábehy cestnej konštrukcie,“ vysvetľuje Martina Pavliková, hovorkyňa ŽSR.

„Finančné náklady vynaložené na rekonštrukciu priecestia pôjdu z vlastných zdrojov ŽSR a odhadujú sa do výšky 100 tisíc €,“ uviedla.

Odrieknuté vlaky nahradia autobusy

V dôsledku rekonštrukčných prác dôjde podľa hovorkyne, k obmedzeniam v železničnej osobnej doprave medzi železničnými stanicami Kraľovany a Párnica, resp. Dolný Kubín. Odrieknuté vlaky budú nahradené autobusovou dopravou (NAD).

„V tarifných bodoch Kraľovany, Kraľovany zastávka, Párnica, Veličná, Dolný Kubín zastávka a Dolný Kubín budú autobusy NAD zastavovať pred výpravnými budovami, resp. železničnými zastávkami. Pre železničnú zastávku Istebné bude zriadená náhradná zastávka NAD na zastávke dopravcu SAD Istebné, adm. budova,“ povedala Pavliková.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie, zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM