Pavol Tomčík Futbal

Tréner futbalistov L. Mikuláša: Chceme plávať v pokojných vodách!

Už v piatok 19. júla o 19:30 čaká na futbalistov Liptovského Mikuláša prvé vystúpenie v novom súťažnom ročníku druhej futbalovej ligy. Zverenci nového lodivoda Jozefa Škrlíka cestujú do Senca. Prvému mužovi lavičky MFK Tatran sme položili niekoľko aktuálnych otázok.

Ilustračný obrázok k článku Tréner futbalistov L. Mikuláša: Chceme plávať v pokojných vodách!
Zdroj: Dnes24.sk

Letná príprava bola krátka, ako ste s ňou spokojný?
Súhlasím, príprava ubehla veľmi rýchlo. Po mojom príchode bolo mužstvo prakticky rozpadnuté. Káder sme budovali odznova, pričom sme vyskúšali množstvo nových hráčov, ktorí tu boli na skúške. Príprava bola teda dosť rozkúskovaná. Napokon si však myslím, že sa nám podarilo dať dokopy solídny káder. Som presvedčený, že budeme mať dobré mužstvo.

Poďme k novicom vo vašom tíme.
Z Dolného Kubína k nám prišla dvojica Brčák – Jurky. Novým menom je i Sachňuk. Je to hráč z Ukrajiny. Okrem nich máme v kádri i dvojicu dorastencov. Zvyšok tvoria chlapci z lanského ročníka.

Ako hodnotíte prípravné zápasy? Čo vám ukázali?
Myslím si, že sme mali kvalitných a solídnych súperov. Rozhodne sa medzi nich radia české tímy Třinec a Opava. Stretnutia ukázali klady, ale i nedostatky. Mužstvo je mladé, ale ukázalo mi, že i perspektívne. Potrebuje však čas na zohratie. Pri poctivých tréningoch a príprave je tu nádej, že budeme produkovať pekný útočný futbal.

Už o niekoľko hodín vás čaká ostrá previerka na pôde Senca. Čo do tohto duelu?
Ja osobne Senec radím k favoritom na postup do Corgoň ligy. Myslím si, že toto družstvo, ale i Michalovce, Prešov, Bardejov, či Podbrezová sú kvalitné a silné tímy. Súhlasím, že pôjde o ostrú previerku, ale s každým sa dá hrať a my musíme hrať, takže sa v podstate na tento duel teším a verím, že to pre nás dopadne dobre.

V aktuálnej sezóne sa určite chcete vyhnúť záchranárskym prácam. Sú však ciele ešte o čosi odvážnejšie?
I keď je v Liptovskom Mikuláši chuť a ľudia v klube sa snažia, sú tu predsa len skromnejšie podmienky. Tak ako hovoríte, v prvom rade sa chceme vyhnúť záchranárskym prácam, ktoré tu trvali ostatné dva – tri roky. Radi by sme sa pohybovali v pokojných vodách druholigovej tabuľky.

Želáme vám úspešnú premiéru a taktiež vydarenú sezónu.
Ďakujem veľmi pekne.

Foto: corgonliga.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM