Tomáš Batiz Hokej

Tréner Paukovček po víťazstve v Nových Zámkoch: O všetkom rozhodla druhá tretina

Hokejisti Liptovského Mikuláša prelomili nelichotivú sériu šiestich prehier po sebe.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Paukovček po víťazstve v Nových Zámkoch: O všetkom rozhodla druhá tretina
Zdroj: TASR

Presne 28 dní čakali hokejisti Liptovského Mikuláša ako chutí víťazstvo. Po tom ako 22. októbra zdolali Detvu prehrali až šesť zápasov za sebou. Nepriaznivú sériu prelomili plným bodovým ziskom po výsledku 4:0 v Nových Zámkoch.

Smolné prehry

Liptáci v posledných nevydarených zápasoch doplatili najmä na nedisciplinovanosť. Práve v poslednom domácom stretnutí proti Košiciam inkasovali všetky štyri góly v oslabení. Paradoxne z posledných šiestich zápasov získali po bode s Trenčínom a Banskou Bystricou.

Prelomená strelecká nemohúcnosť

Zverenci Pavla Paukovčeka prelomili streleckú nemohúcnosť v Nových Zámkach, kde strelili štyri góly. Od konca októbra až do zápasu v Nových Zámkoch tím z Liptova strelil dokopy v šiestich zápasoch iba osem gólov. „Trápime sa v koncovke, to je pravda. Venujeme sa špeciálne zakončeniu aj na tréningoch, potrebujeme to prelomiť a hádam sa rozstrieľame,“ skonštatoval Pavol Paukovček po domácom zápase Košicami.

Stalo sa. Liptáci svojmu aktuálnemu konkurentovi v boji o ôsme miesto v playoff nadelili štyri góly, pričom žiadny neinkasovali. Navyše, strelecky sa presadili prvé tri útoky.

„Myslím si, že o našej výhre rozhodla druhá tretina, keď nás súper dostal pod enormný tlak a bojovnosťou a odhodlanosťou sme si to ustrážili. V tej tretine sme nedostali gól a v tretej sa nám hneď podarilo dať gól na 2:0. Potom sme si výsledok postrážili umnou hrou dozadu,“ zhodnotil po zápase v Nových Zámkoch pre TASR, tréner Pavol Paukovček.

Hokejisti Liptovského Mikuláša sa tento týždeň predstavia na domácom ľade až dvakrát. Vo štvrtok proti reprezentačnej 20-tke, následne o deň neskôr privítajú Zvolen.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM